HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Együtt sikerülhet!

A Fidesz szentmártonkátai képviselőinek hír- és véleményoldala

Friss topikok

  • Mikus Csaba: Újabb pályázatok kerültek kiírásra települések számára. Parkosítás , zöld területek rendbe tételér... (2011.07.15. 14:07) Változások a blog működésében
  • UrbánV: @crosslink: én nem csodálkozom, ha felveszik, sőt, azt mondom bármelyik képviselőnek maga joga, ho... (2011.03.09. 10:35) Köszöntő
  • crosslink: @HapsiTapsi: Apukám szerintem ennyit simán megkapnak a "helyi" aranylábú labdarúgók is... És minta... (2011.03.06. 21:11) Szerintem ez már a ló másik oldala.
  • crosslink: @UrbánV: A kérdés nem az volt "miért", hanem "mikor" lesz publikálva.....:-))) (2011.02.09. 08:10) Február 10-i testületi ülés napirendje
  • Povázson László: @crosslink: A konzorciumi ülés el lett napolva 2011.jan-ra és szerintem ott fognak erröl eggyeztet... (2010.12.01. 12:33) Hulladékgazdálkodás

Változások a blog működésében

2011.03.09. 11:27 UrbánV

Tisztelt Látogatóink!

A blog november 2-ai indulása óta a látogatók és az oldalletöltések száma folyamatosan emelkedik, jelenleg napi 30 látogató és 100 oldalletöltés feletti az átlag, amit mindenkinek köszönünk.
Az induláskor úgy gondoltam, az álneves hozzászólás lehetőségének biztosítása elősegíti a blog célját, az információk megosztását, az eddigiek azonban azt mutatják, hogy az álneves hozzászólások stílusa sok esetben nem megengedhető.
A jövőben nem jelenhetnek meg azok a hozzászólások, amelyek álnéven érkeznek és egyben stílusuk is sértő. Ahogy eddig, továbbra is minden kritikai észrevétel megjelenik, ha megfelel a blog szabályzatának. Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint regisztráljon saját nevén.
Alternatív kommunikációs módként elérhető a sztmkatablog'@'freemail.hu cím, azok számára, akik nem kívánnak regisztrálni, de fel szeretnének vetni közérdekű témát. A levelekre a blog keretében válaszolunk.
 

A felhalmozódott sok hozzászólás miatt lezártam a Köszöntő bejegyzés kommentálását, bármely más bejegyzés alatt folytatható a társalgás.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sztmkata.blog.hu/api/trackback/id/tr1002724336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UrbánV 2011.03.09. 11:29:58

Kérem, hogy itt folytassuk a kommentelést.

Mikus Csaba 2011.03.09. 14:19:46

@UrbánV: hozzászóltam egy témához de nem jelenik meg!

Mikus Csaba 2011.03.09. 15:06:42

Jó lenne ha testületi ülések témái, és kapcsolódó információk( amennyiben nyilvánosak) az érthetőség kedvéért leegyszerűsítve megjelenne itt ezeken az oldalakon lehetőleg zölddel kiemelve, jó-előre. Azért hogy előre tudjunk reagálni,( meg tudjuk csócsálni a dolgot), így a testület kapna egy általános véleményt, hogy milyen irányba mozogjon. Elkerülhetővé válnának a nagy viharok.
crosslink: a testületi képviselők munkájáért jár a tisztelet díj, hiszen aki komolyan odateszi magát és pörög, görgeti az ügyeket előre, annak nagyon sok dolog után kell néznie, tájékozódnia. Az hogy mit tesz a pénzével az Ő dolga. ( mint ahogy a multitól kapott béreddel mit csinálsz,az a tiéd,) Az hogy a letett munkával elégedettek vagyunk-e, az anyagi oldallal párhuzamba állítva, négyévente tudunk véleményezni, változtatni. A másik elérhető, településünk közéletével foglalkozó blogban jó erősen ki van domborítva a semmi. Legalábbis a testületi ülésekről készült feljegyzések alapján, nem látok alternatív megoldások garmadáját, egyéni elképzeléseket. Gondolom hitelesek a jegyzőkönyvek, tehát ha alaposan átnézed és összehasonlítod a dolgokat érdekes következtetéseket lehet levonni.

crosslink 2011.03.09. 15:38:52

@Mikus Csaba: nem sajnálom tőlük a tisztelet díjat, csak akkor ne hangoztassák, hogy így felajánlják stb..Akkor mondják ki, hogy ez jár és kész, nem kell semmi handa-banda...

UrbánV 2011.03.09. 15:42:18

Még egy kis türelem, és meglesz a támogatási forma.

Mikus Csaba 2011.03.19. 12:10:08

Végig olvastam az új alkotmány tervezetet. Engedtessék meg nekem hogy ne értsek egyes dolgokkal egyet. Szerintem még rengeteg finomítás szükséges rajta, a történelmi tévedéseket pedig korrigálni kellene. A vallási vonulatot pedig ki kellene venni belőle, mert a hit és vallás az adott korok pillanati része, ráadásul a polgárok legbelső intímszférája, csak úgy mint a nemi identitás. De még átolvasom többször figyelmesen mert voltak benne számomra megütközést keltő dolgok

Mikus Csaba 2011.03.26. 10:07:29

Látva hogy leállt a blog, két filmet ajánlok mindenkinek, amik a you tube on is elérhetők:
Háború a nemzet ellen.
Tágra zárt fülek...-avagy-Arculcsapták a jövőnket.
Mindkét film azonos témával foglalkozik:- Magyarország hogyan is juthatott el odáig ahol most vagyunk: parkolópályán kifosztva. Jól rámutat mindkét film rendkívüli összefogás nélkül miért nincs jövőnk, és a múlt nagy bűnei hogyan tapadnak a baloldalhoz és a nagytőkéhez. Miért kell ellenük fellépni, és felelősségre vonni, hogy elkerülhessük az észak afrikai országok napjainkban lejátszódó sorsát.
Minkét film megdöbbentő tényeket tartalmaz(bár néha csúsztatnak is egy kicsit, ami a valóságtartalmából nem von le) igazi mellbe vágó alkotások.

Mikus Csaba 2011.03.28. 21:52:13

Ez a moderálós történet a visszájára fordult, inkább az eredeti rendben kéne folytatni. A negatív kritika fontos lehet. Olvasgattam a pályázati lehetőségeket, hát majd meglátjuk. Véleményem szerint kezdetnek ez is valami, indulásnak első lépésnek elfogadható.

UrbánV 2011.03.28. 21:56:37

@Mikus Csaba: kedves Csaba, én nem tudok mit tenni, ha csak egy ember írt kritikákat, ő viszont csak visszataszító stílusban tette. Nem bánom, ha lehülyéznek, de a saját blogomon teszik, ráadásul úgy, hogy még utána ne is moderáljam, ez így nem mehet. Berci blogján is jeleztem, nincs letiltva senki, és Berci is azt írja ott, hogy fenntartja a jogot hogy az jelenjen meg, amit ő vállalhatónak tart.
A pályázatokkal gond van, mert a Leadert átszervezik, jelentős csúszások lehetnek, és a minisztériumban azt hallom, inog alatta a talaj. Meg kell nézni a Széchenyi tervet is, elsősorban zöld energia pályázatok vannak szép számmal, de ez nagy vállalás, nagy elkötelezettség kell a település részéről, ha pl, napkollektorokat telepítünk.

Mikus Csaba 2011.03.29. 11:51:19

@UrbánV: No nézzük ezt a történetet. Ez a crosslink nevű jóember megtestesíti az anti-politikust. Aki egy kicsit is végig gondolja azokat a hozzászólásokat amiket ide felrakott, rá jöhet hogy többet ártott a baloldalnak mint bárki más. Ráadásul úgy, hogy crosslink baloldalinak értékrendűnek képzeli magát. Szép nagy port kavart azon ügyekbe ahol, ha a baloldali értékrendű embereket nézzük, hallgatnia illet volna. Aztán meg lefogadom hogy jópofizik a Lesti blogon, (én nem szoktam azt a blogot megnézni el-hiteltelenedés miatt). Ha mindez egy nagyvárosban történik, ahol jóval nagyobb a pártok szemben állása, mára nem lenne a testületben baloldali képviselő, vagy intézmény vezető, csupán ha ezt az egy ember reagálásait nézzük.Hiszen a problémák döntő többsége az elmúlt 8 évre vezethető vissza. No de spongyát reá, mivel sajátjait járatta le.
Engedtessék meg nekem hogy most itt egy pár szót szóljak az amúgy sokat kritizált Jegyző asszony MELLETT!!!! A személyes tapasztalatom az, hogy mind ezidáig bár milyen panasszal, fordultam hozzá segítségét kérve, mindig a lehetőségeihez mérten segített.A gazdasági-politikai oldalra meg nem óhajtok kitérni, mert sokkal bonyolultabb és összetettebb a történet mint azt kellő rálátás hiányában bárki gondolhatná.
- Az hogy az önkormányzat által működtetett intézmények sokszor ezeken az oldalakon előfordulnak, szerintem természetes, mert a falu költségvetésének nagy részét felemésztik. A működésüket megnyugtatóan hosszú távra el kéne rendezni. Mivel a pénz kevés a költségcsökkentés élet kérdéssé válik, csakhogy szolgáltatás minőségét is javítani kellene közben. Ezért javasoltam a két legnagyobb költség csökkentésére( fűtés és elektromos áram) alternatív megoldásokat.(nap elemek telepítése, termál vízzel való fűtés) Ha ezt meg tudjuk tenni még mindig itt van a zavarosban halászgatók ügyecskéi, amit egyértelmű lapok leosztásával meg lehet gátolni+ kamera rendszer telepítéssel. Ezek után még mindig itt van az iparosítás el sem kezdett ügye. Tehát minden testületi tagnak minden idejét le kéne ezeknek a dolgoknak kötni. Bevallom őszintén a Széchenyi-tervet nem olvastam, de nézelődtem máshol:www.zoldvalasz.hu/node/288
Ez azért érdekes,mert korlátlan üzleti lehetőséget látok benne, amennyiben külföldi válogatott és bálázott hulladékot dolgoznak fel.( Volt már rá példa hogy külföldiek komoly pénzeket fizettek hogy idehozhassák a válogatott hulladékokat,ha valóban működik ez az eljárás, elektromos áram formájában tudnánk nekik visszaküldeni a hulladékukat, tehát az alap anyag érkezése is, és a termelődött elektromos áram is nyereséget hozna. Ez csak állami keretek között tudom elképzelni.) De bocsánat ez már nagy politika.

UrbánV 2011.03.29. 12:17:37

@Mikus Csaba: nem lényeges, hogy milyen politikai érzelmű volt, hiszen nem politikai alapon támadott, hanem személyes módon. Az új rendszer előtt minden hozzászólását érintetlenül hagytam, a nyilvánosság nevében, de sajnos visszaélt vele.
Az önkormányzat működése körüli legfontosabb változásokat még idén el kell végezni, és utána már csak a hatékony működést felügyelni. Megkaptuk azt a jelentést, amely megvizsgálta a hivatal működését és az látszik, hogy a szabályozottság rendben van, a leírtak érvényesítése bizonyos esetekben kissé erőtlen, még javítható. Teljesen világos, hogy az intézményvezetői szerep a hivatalban, iskolában, óvodában is olyan felelősséggel jár, ami sokszor "céltáblává" teheti a vezetőt, de ez nem kerülhető el. Én azt szeretném elérni, hogy világosak legyenek a célok, elvárások, pl. az hogy a Polgármesteri Hivatal közkeletű neve ellenére - az önkormányzati törvény szerint - a képviselő testület hivatala. A testületi döntések ezért ennek a jognak a gyakorlását jelentik. El kell érnünk arra a pontra, amikor egységes egésznek tudjuk tekinteni az önkormányzatot.
Az energiafelhasználás szerintem is fontos téma, de ebben teljesen világosan kellene látni, lenne-e támogatottsága 100 milliót elérő vagy meghaladó fejlesztés felvállalásának. Van olyan település, ahol erre az útra léptek - azt hiszem Tápiógyörgye - meghívhatnánk a polgármestert, hogy tartson erről tájékoztatót.
A munkahelyteremtéshez most még nem szólnék hozzá, mert keveset tudok arról, milyen próbálkozások voltak az elmúlt években, tudom, hogy pl, Nagykátán kemény költségei voltak a gyárak odatelepülésének.

Mikus Csaba 2011.03.29. 16:12:04

@UrbánV: Egyet értek önnel. Tudom hogy alaposan át kell rágni a dolgokat, és nagyon sok cégtől kellene árajánlatot kérni, ahhoz hogy a legjobbat ki lehessen választani.Jó régen volt az a botrány hogy Lőrinckátán a fóliákat termálvízzel fűtötték. Ha az egyszerű magángazdálkodó meg tudta valósítani önerőből azt gondolom hogy ebben az esetben is életképes a dolog. A napelemek szerintem nem egy eget verő költségű dolog, mivel az energia felhasználása nappali időszakban történik, tehát a költséges akkumulátoros tárolásra nincs szükség. Ez jelentősen olcsóbbá teheti a beruházást. Sőt van itt még egy kör amelyben érdemes körbeszimatolgatni, ez a közvilágítás témaköre.

Mikus Csaba 2011.07.15. 14:07:57

Újabb pályázatok kerültek kiírásra települések számára. Parkosítás , zöld területek rendbe tételére stb...
Lakosságot érintő pályázatok is kiírásra kerültek. Max 4-5 millió összegben lakáskorszerűsítés energia megtakarítás vonalon.
süti beállítások módosítása