HTML

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Együtt sikerülhet!

A Fidesz szentmártonkátai képviselőinek hír- és véleményoldala

Friss topikok

  • Mikus Csaba: Újabb pályázatok kerültek kiírásra települések számára. Parkosítás , zöld területek rendbe tételér... (2011.07.15. 14:07) Változások a blog működésében
  • UrbánV: @crosslink: én nem csodálkozom, ha felveszik, sőt, azt mondom bármelyik képviselőnek maga joga, ho... (2011.03.09. 10:35) Köszöntő
  • crosslink: @HapsiTapsi: Apukám szerintem ennyit simán megkapnak a "helyi" aranylábú labdarúgók is... És minta... (2011.03.06. 21:11) Szerintem ez már a ló másik oldala.
  • crosslink: @UrbánV: A kérdés nem az volt "miért", hanem "mikor" lesz publikálva.....:-))) (2011.02.09. 08:10) Február 10-i testületi ülés napirendje
  • Povázson László: @crosslink: A konzorciumi ülés el lett napolva 2011.jan-ra és szerintem ott fognak erröl eggyeztet... (2010.12.01. 12:33) Hulladékgazdálkodás

Köszöntő

2010.11.02. 10:20 UrbánV

Együtt sikerülhet!


Mi, a Fidesz által jelölt és támogatott képviselők ezúton köszönjük bizalmukat, az önkormányzati választáson ránk leadott szavazataikat. Célunk, hogy összefogással lendületes fejlődést indítsunk el Szentmártonkátán, hogy feltegyünk olyan kérdéseket, amiket eddig elhallgattak, a kihívásokra pedig olyan válaszokat adjunk, amelyeket eddig elmulasztottak.

Fontos számunkra, hogy szavazóink tájékozódhassanak a község ügyeiről és véleményüket is kinyilváníthassák, ezért internetes oldalt indítunk.

A jövőben rendszeres híreket, tudósításokat, véleményeket olvashatnak az sztmkata.blog.hu címen.

259 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sztmkata.blog.hu/api/trackback/id/tr442415448

Mikus Csaba 2011.01.25. 12:39:40

Látom hogy profi vagy, másodszor küldöd rám ugyan azt a vírust, most csak részleges károkat okoztál.
Gondolkozz, ha írni akarok,úgyis megteszem,max bemegyek a könyvtárba,vagy a munkahelyemen választok egy gépet a sok százból.

HapsiTapsi 2011.01.25. 16:13:30

@crosslink:
Ha Te tudod azokat, hogy kik húznak, akkor Te ott egy főnok vagy. Légy szíves írd már le azt, hogy kik azok, akik nem húznak. Ha vannak ilyenek, akkor minek vannak ott?

Mikus Csaba 2011.01.28. 18:42:34

Nem tetszik hogy az opportunisták már pozíciót fogtak. Így nehéz lesz, az én továbbra is azt vallom, megalkuvások nélkül, önérdekektől mentesen!

Mikus Csaba 2011.02.06. 11:43:51

Túl nagy a csend, pedig lehetne jó pár téma. Például: elkerülő út építése, intézmények ellátása napelemekkel, 31es fő út sebesség csökkentés módjai. Üzletek előtti parkolók kialakításának módozatai. Az orvosi rendelőtől a templomig kerékpár út kialakításának lehetőségei.

fradista10 2011.02.08. 16:02:55

Azt hiszik az emberek ezek a testületi tagok jobbak ugyan már. Polgármestert lehetetlen bent találni még telefonon sem lehet elérni. A jegyzö meg állandóan uton van ebédel Szecsőn van stb. Ez a falu a valasztások óta nem változott semmit! Csak a nagy duma!Mindenki a saját malmára hajtsa a vizet. Kérdezem mit csinaltak eddig? Mert a faluban közlekedni nem lehet az utak katasztrófálisak az autó szétesik. Rákóczi utcán álldatlan állapotok vannak az ott leálló autók fenntartják a forgalmat,és baleset veszélyes. Az önkormányzat szarik az egészre.Hol vannak a nagy igéretek ? Ellszáltak mint a lufik! Egy fillért sem adnék nekik amig be nem tartjak a választási igéretüket. A külsős emberek meg csak a szájukat fitoktatják és az észt próbálják osztani előrelépés helyett. Jó lenne ha ha már megmozdulna valami ami szemmel is látható lenne! Hát ettől csak jobb lehet ! Eddig egy nagy nulla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UrbánV 2011.02.08. 19:09:14

a polgármesteri hivatal igenis megpezsdült a választások óta, így pl. most a költségvetés kapcsán is megrendeltünk olyan hatékonysági vizsgálatokat, ami után konkrét intézkedési tervet kapunk a vizsgálatot végzőtől.
Az útfelújítást nem tudom beígérte-e bárki, de azt biztosan nem, hogy az új testület a választások után 4 hónappal 500millió forintot fog keríteni, amiből felújítjuk az utakat, az iskolát és a könyvtár tetőzetét, az óvodai játéktárolót, stb. Persze mindezt el lehet végezni, ha erre felveszünk soktízmillió forint hitelt, ezt a kérdést társadalmi vitára kell bocsátani. (lásd Esztergomot, ahol gombamód nőtt minden épület a földből, de most többmilliárd az adósság)

fradista10 2011.02.08. 23:32:09

@UrbánV: De az mellett ne mennyünk el hogy a környezö községek nind szebbek és fejletebek.Pl Tóalmás.vagy Kóka stb.Ismétlődő kérdés amit ha az ember elolvas figyelmesen nem kell megkérdezni mégegyszer!!!! MI változott 4 hónap alatt!!! Rákóczi út üzletek elött megálnak nem lehet közlekedni baleset veszélyes,milyen intézkedés történt??????Meddig lesznek ilyenek az utak????? Polgármestert lehetetlen elérni. A jegyző állandóan úton van. A posta előtt katasztrófa van mit tesz az őnkormányzat megvárja ,hogy baleset legyen utána kapkod!!!!Megismétlem mégegyszer az edigi 4 hónap nulla!!!!!Kiváncsian figyelem a változásokat!!! A polgármesternek szolidálisnak kellene lennie és az 500 ezer fizetésből adakozhatna ovoda iskola stb.Az meg örömteli hogy megpezsdült az élet de ez édes kevés itt produkálni kell ami szemmel látható. Azért indultak önök a választáson , hogy jobbá szebbé tegyék a falut bizalmat kaptak az emberektől és joggal kérdeznek az emberek! Kiváncsian várom a fejlődéseket, mert lenne mit csinálni ,és remélem nem 4 évet kell várni ,hogy kijavitsák a kátyukat.SZÉGYENLETESEK AZ UTAK!

Mikus Csaba 2011.02.12. 08:24:29

@fradista10: Ne legyen türelmetlen. Bár jó pár dologban igaza van. Sajnos én sem tudok többet, pedig sokszor meg szeretném látogatni a testületi üléseket, de valahogy sosem jön össze. Kívülről az látszik, hogy két lehetősége van a testületnek.
Első hogy elkezdenek ipari területeket kijelölni, és letelepíteni cégeket. Ez nagy munka, sok energiát igényel, még több lobbi tevékenységet.
A letelepedő cégek által befizetett adókból finanszírozhatják a település fejlődését
A másik út, hogy a település meglévő anyagi lehetőségeit felmérik, és megpróbálják okosabban beosztani a meglévő forrásokat. Ez egy jóval lassabb út, de biztosabb is egyben.
Úgy tűnik a második variáció felé mozdult el a testület, én magam meg az elsőt szorgalmaznám. A demokrácia természetéből fogva, úgy tűnik pénz nélkül nincs fejlődés.

Hajnal E. 2011.02.12. 12:07:45

Tisztelt Levélírók!
December közepétől napjainkig 28 üzenet érkezett e-mail címemre. Ez 14 névvel és - elemzésemmel - 9 személytől. Volt ebben nevét vállaló, titkot kérő és fantázia címet használó is. Nagyobb hányaduk sajnos ellenségeskedő. A válaszomat - a teljesség igénye nélkül - közlöm.
Tehát ez általános válasz és nem mindig egyezik a felfogásommal. Azonban az előre haladást és a jobbító szándékot igyekeztem kiszűrni minden levélből, annak ellenére, hogy a tartalomból különböző vérmérsékletű írók állapíthatók meg. Igyekszem a válaszokat úgy megadni, hogy az írók anonimok maradjanak.

Azon felvetésre, mely szerint a FIDESZES képviselők részéről - megnevezve különösen Skoda Ferenc és Povázson László képviselő urakat - boszorkányüldözés folyik a hivatal dolgozói ellen, vissza kell utasítanom. A panaszt egyébként a felügyeletet gyakorló vezetéssel is megvizsgáltattam, az eredmény a következő: minden önkormányzati vezetőnek és dolgozónak a lakosság érdekében tett munkájával és a közpénzzel el kell számolni. Ezt elsősorban a munkáltatói jogkör gyakorlójának - nevesítve a település jegyzőjének - kell megtenni. Tudom, hogy a haragot magamra zúdítom, de az üldözés kitalása is onnan ered. Tisztességesen kértem ennek a tisztázását, de csak hallgatás volt a válasz. Szabó Krisztiánt és a többi dolgozót miért kell a képviselők ellen hangolni? Talán jobb lenne ezt az energiát a munkára fordítani. A választópolgárok, a lakosság a képviselőket ostromolja a fejlődés elmaradásáért. Ezért is írom meg, hogy az önkormányzatnál pazarlás folyik, egyesek szándékosan, lejáratás céljából akadályozzák a képviselők munkáját. Azokét akik nem százezreket tesznek a zsebbe, csak "nyelik" a tétlenség vádjait. Érdekes módon a Polgármester úr miért szorgalmazza a tisztánlátást és miért áll a képviselők mellé? Bár nem beszéltünk róla, de talán rájött, hogy néha-néha megvezették.

Miért kell a Jegyző Asszonynak mindent megtenni azért, mert a titoktartásra is felesküdött Pénzügyi Bizottság Elnöke konkrét esetben megkívánja vizsgálni egyes "prominens" személyek adóhátralékainak körülményeit? Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint ez lehetséges. Az önkormányzat vezetésének pedig kötelessége a képviselőkkel történő együttműködés! A képviselők bizamassági alapon 4 évre lettek választva és beszoltatási, elszámoltatási kötelezettségük van. Minden olyan határozatot, mely jogszabályba nem ütközik, az önkormányzat vezetőjének és dolgozóinak a legjobb tudása szerint minél előbb végre kell hajtani. Nincs mérlegelési és egyes személyekkel szemben elnézési lehetősége. Vége a klikknek, a "baráti társaságnak". Ezentúl csak az eredmények abban, hogy ki hol dolgozhat.

Tudatnom kell a lakossággal, hogy a renitens lakók évek óta növekvő adótartozása 47 millió. Nem az adóügynél becsületesen dolgozók hibájából, hanem a vezetői hiányosságból. Tehát nincs szó a dolgozók boszorkány üldözéséről. Ha a dolgozó megkapja a feladatot és a hozzá szükséges lehetőséget, akkor nincs elmaradás. Kérdés, hogy ezt biztosították-e számukra. Nem szembe kell őket fordítani azokkal akik segítő kezüket nyújtják. Egyébként is a közszférában dolgozóknak a kritikák el kell viselni. Ha ebben nem lesz változás, minden forumot megragadok a változtatás érdekében. Nem érdekel sem vallási, sem faji, sem politikai hovatartozás. A közszereplőnek, a közügyek intézőjének nemcsak erkölcsi bizonyítvánnyal, hanem rátermettséggel és feddhetetlenséggel is kell rendelkezni. Aki meg alkalmatna, az keressen másik helyet és ne a mi településünket "boldogítsa". Ki a felelős azért, hogy az előbb írt összegen felül nagy összegű adótartozás elévült? Igaz lehet egyik levélíró azon vádja, hogy szándékosa "pihentették az ügyet"?
Ha ki kell küldeni a figyelmeztetést a becsületes lakók érdekében, miért az a válasz, hogy küldje ki a testület! A testület dönt, a felatot pedig a hivatal végrehajtja. Mert ez a feladata. Az önkormányzat, azaz a település tulajdonában lévő terület bérleti díjából a 2010-es évről is mintegy 800 ezer tartozás áll fenn. A jegyzői válasz az volt, hogy számolja ki a jogi bizottság és küldje ki a felszólítást. Erre sem joga, sem kötelezettsége nincs a képviselőnek. Tehát nem illene átpasszolni a feladatot. Itt meg kell jegyezni, hogy 2009-ben a bérlő azért nem fizetett, mert aszály volt, 2010-ben dagály, de most viszont "muszály" van, mert ha nem, akkor felelősségvonásra irányuló kivizsgálást kezdeményezek. Csak csatlakozni tudok a sok azon levélírókhoz akik a beidegződéseket, az összefonódásokat szereték feltárni és megszüntetni. Viszont én abban különbözök, hogy adom a nevem és bármikor hajlandó vagyok az ügyben konzultáni.

Kezdeményeztem az önkormányzat és intézményeinél a villany és gáz szolgáltatójának váltását a díj csökkentése érdekében. A számlákat egy évre visszamenőleg a pénzügyön több napos munkával készségesen kigyüjtötték. Az MVM-nél kialkudtam egy olyan árat, hogy évi kettőmillió megtakarítást értünk volna el. A szerződés elkészült és Polgármester úr elküldte. "Csodálatos módon" ezután tudódott ki, hogy a jelenlegi szolgáltatóval határidős szerződés van. Ellentétben 3 levélíróval nem gyanítom a "szívatást". A gáz ügyében pedig nem tudunk lépni, mert többszöri kérésünkre sem közlik a kötelmi idő fordulópontját. Nem szándékosan, csak hanyagságból. Szintén beszereztem - versenyeztetés formájában - a sok pénzt felemésztő nyomtatványok árait, mely lényegesen kedvezőbb a jelenlegi árnál. Azt nem mondhatom, hogy semmi sem történt, mert ezt követően, a magasabb áron bevásároltak. Szinte látom a mosolyt; majdcsak megnom. Pedig ez az illetékes kötelessége lenne. Mikor ezt kifogásoltam, a Jegyző Asszony az ajánlatok bekérését szorgalmazta a képviselőknél. Nem az ő feladatuk, nekik az eléjük tárt ügyekben kell dönteni.

Kéréssel fordult több vállalkozó az önkormányzathoz az ingatlanuk átminősítése érdekében. Ennek érdekében - a jogszabály szerint - település rendezési, szabályozási eljárást kell lefolytatni, melynek ideje egy - másfél év. Költsége a településre 6 - 7 millió forint a szűkös zsebünkből. Ezeknek a költségég - összefogva - a vállalkozóknak kell viselni. Sajnos legalább 3 esetben van olyan 2003-ban történt lakóövezeti besorolás ahol soha nem volt lakóépület és nem Lf-be, hanem Vt-be kellett volna sorolni. Tehát az önkormányzat vétett. A képviselők felvetették a felelősséget, azonban az már elévült. Miért nem volt bátorság a mulasztóban, hogy feláll és azt mondja, hogy mulasztottunk és mindent megteszek a helyrehozatal érdekében. Nem lapítani kell, hanem fel kell vállalni a felelősséget és helyre kell hozni. Az önkormányzat és dolgozói becsületére. Nem a vétlen vállalkozókra terhelni a költségeket.
Egyébként ismerni kellene azt a jogszabályt, mely kimondja; "az államigazgatási eljárásban okozott kárért a károkozó felel."

Másik eset; a hulladék szállítás. Sajnos olyan kötelezettséget vállalt a 49 település, hogy társulást létrehozva jelentősen emelkedik a szemét díj. Nyilván ők sem selytették, milyen áldatlan helyzetet teremt a konzorcium vezetése és milyen - évenkénti emeléssel járó - terhet tesz a lakók nyakába. Olyan pazarló gazdálkodást folytattak, hogy az okozott kár az egymilliárd forintot is meghaladja. A törvényesség gyakorlójának javasolnám, hogy illetékes helyen - Dr. Illés Zoltán államtitkár úrnál - tegyen vizsgálatot kérő bejelentést.

Többszöri felvetésem is válasz nélkül maradt, mely szerint egy - egy testületi döntés intézkedési határideje: AZONNAL. Ez ugyan kinek jó és mit tartalmaz? Nos a felősség alóli kibújás újabb trükkje, hiszen az "azonnal", megfoghatatlan. Lehet az intézkedés megkezdése azonnal, de a befejezésének naptári időpontot kell adni. Arról már nem is beszélek, hogy a megtett intézkedésről időközönként a testület felé el kellene számolni.

A vállalkozások érdekében tett intézkedések - a levélíró szerint - nulla. Nos e hó 28-án vállalkozói találkozó lesz. Remélem, ez hoz némi eredményt. Viszont már most kezdeményezem annak soronkívüli napirendre tűzését, hogy fontlja meg a testület 2011. január 01-től az iparűzési adó eltörlését. Ugyanis lényegesen több vállalkozás jelenne meg a településünkön és több segítségre számíthatnánk. Nyilván ezt a bevételkiesést pótolni kellene. Az újonan bejelentkezők gépjárműadó összege ezt bőven kompenzálná. Nem szégyen mások esetét példaként almalmaznunk. Biztosan lesz olyan önkormányzat amelynek nem tetszik. Viszont verseny van. Sajnos minden évben szűkül az önkormányzat forrása a kötelező feladatok leosztásának terhe mellett. Tájékoztatni kellene a lakosságot, hogy ez évben is 15 millióval kevesebb a központi forrás és ezt tetézi az áremelkedésből kelettkezett többlet kiadás. Tehát nem rózsás a feladat. Ezért is várok el minden hivatali vezetőtől és dolgozótól vállalkozó szellemű magatartást. Régen nem az elosztás, hanem a kötelező takarékosság kell, hogy cél legyen.

Utak és fejlődés elmaradására tájékoztatom a levélírókat, hogy sajnos igazuk van. Nem tudom miért, de nem mozdul a posta és a Rákóczi u. üzletek előtti parkolási lehetőség megoldása. Igaza van a blog írójának, melyből az olvasatomban az szűrhető ki, hogy aki a megnövekedett elvárásoknak nem tud eleget tenni, adja át a helyét. Nem egyformák vagyunk. Nemcsak bírálni kell azonban, hanem a lehetőség szerint feladatot kell kérni. Szívesen várom többedmagammal a feladatot, csak akkor "rágok be" ha nem történik intézkedés, vagy mint fentebb írtam ésszerűtlen, pazarló elleninztézkedés történik. Jó meglátása van azon írónak, aki az ésszerű anyagi csoportosítást helyezi előtérbe. Ha a kártya csatánál maradunk, ugye lehet a rossz lappal is jól játszani és a jóval is rosszul? Ezért nem állok le Polgár Judittal akkor sem sakkozni ha az enyém a fehér bábu. Előbb kikérném a jártasabb véleményét, netán képezném még magamat. Nem én vagyok a legokosabb és naponta szembesülök a fiatalok leleményességeivel, jó ötleteivel. Miért lenne szégyen tőlük es tanulni. Más világ van.

Ami számomra sértő, az a polgármesteri fizetés "froclizása". Nos az ő munkaideje nem napi 8 óra és a felelőssége sem a hétköznapi. Argó nyelven úgy is mondhatnám, hogy "lentről szurkálják, fentről tapossák". Gátlástalan, követelődző világot élünk. Az előbbi polgármesteri tevékenységét hagyjuk, hiszen minden oknak megvolt az okozója. Erről az a véleményem, hogy kellő segítséget kell adni neki. Az a meggyőződésem, hogy a hozzáállása jó. Soha nem várnám el, hogy olyan tapasztalattal rendelkezzen mint én. Viszont én biztosítom őt és mindenkit, hogy a település jobbátétele érdekében - ha egyénileg nem lehetséges akkor rajta keresztül - hasznosítom a tapasztalatomat és a tisztességen alapuló kapcsolataimat. Tehát azt szeretném ha az írók nem csak azt mondanák meg, hogy, hogy nem kell valamit megoldani, hanem a megoldást vázolnák.

Szeretném ha mindenki azonosíthatóan írna. Igérem, hogy az i-mail címemre írók kilétét senki részére nem közlöm. Akik úgy érzik, hogy megsértettem, szívesen elbeszélgetek vele. Itt üzenem Száraz Tímeának és Dobi Arankának, hogy a FIDESZ frakció szerint is jól végzik a munkájukat. Ne higyjenek a hivatali dolgozók bomlasztására irányuló "műveletnek". Ha ez a hazudozó magatartás nem szűnik meg, akkor az én szerény lehetőségemmel minden törvényes lehetőséget igénybe veszek a rémhírterjesztő eltávolítása érdekében. Vagy beáll a tenni akarók sorába, vagy "jobb helyet" keres magának.

Valentin nap alkalmából pedig sok szerencsét.

Hajnal Ernő
hajnal.erno@hungaryholz.hu

fradista10 2011.02.12. 12:32:33

@Hajnal E.: Sokk mindennel nem értek egyett!!!!Pl.azzal, hogy ha a Polgármeste szabadságon van akkor miért nincs bent a helyetese??????? Polgármester és a képiselők miért várják a lakoságtól a megoldást hisz ők azért indultak a választáson mert ki tudják vezetni a falut a kátyúból.Akkor ezek csak nagy szavak voltak?A 4 hónap alatt nem történt semi azon kivül,hogy Dr Urbán Viktor ur megirta ,hogy volt változás hisz megpezsdült az élet az önkormányzatnal hát ez is valami.Sok képiselő vállalkozó is egyrészt de én ugylátom hogy az egyéni érdek nagyobb mint a közérdek.Mindenki a saját vállalkozását gyarapitya.Remélem nem sértek meg senkit de a 4 hónap alatt nem történt semmi!!!!De várunk türelemmel!!Érdekes ,hogy Ernö bácsi még a választások előtt még fel volt háborodva,hogy a Polgármesternek mennyi a fizetése és nem lehet ezt csökenteni mert ez jogszabály.És minden fórumon becsmérelte a Zolit pl mit keresett a Fidesz nagyülésén a feleségével.hát szépen változnak az idők!!!!!Ami nem baj,hála Istennek jo a viszony!!

fradista10 2011.02.12. 13:08:04

Remélem igy nem lesz önnek sértő ahogyan fogalmazott!!!!!!!! És nem az öszegszerűségét vitattam ha nem ebből már lehetne jótékonykodni is!! Kérem az irások figyelmes elovasását és igy elkerülhetők a féreértések, Ha valaki viszont nem akarja feltüntetni a nevét azt tartsuk tiszteletben ha már a blog ezt engedi!Köszönom!!!!

Hajnal E. 2011.02.12. 13:59:42

A 3. bekezdés utolsó mondata helyesen: Ezentúl csak az eredmények döntenek abban, hogy ki hol dolgozhat. Egyébként elnézést kérek a sok helyesírási hibáért, de hanyag módon nem néztem át az elküldés előtt.

Még két levélírónak tartozom. Részletezik az Óvodai ügyeket, mely szerint "félpénzért" juthatnak egyesek a konyhán cukorhoz, étolajhoz és egyebekhez. Tájékoztattak, hogy a konyha nagyker áron jut egyes élelmiszerekhez, melyből a dolgozóknak térítés ellenében juttatnak. Ez az összeg minden alkalommal befizetésre kerül. Azonban szerintem is életszerűtlen az a magyarázat mely szerint ki-ki adnak akár több tíz kiló cukrot és több tíz liter étolajat egy-egy személynek. Helytelen ez a gyakorlat és ismét az ellenőrzés hiányát veti fel. A kedélyek lecsillapítása érdekében - csatlakozva a már korábbi felvetőkhöz - szükség lenne egy öt évre visszamenő önkormányzati gazdálkodást átvilágító - független - vizsgálatnak. Aki pedig ez ügyben hallgat az cinkossá válik. Mondom ezt annak ellenére, hogy számolok jó pár ellenséggel. Ebből pedig profitálni fogok, hiszen gyorsabban derül ki a baki. Minden esetre várom a képviselők és a hivatali dolgozók jelzéseit.

Hajnal E. 2011.02.12. 14:11:56

Tájékoztatok minden kedves Olvasót.
2011. február 24-én (csütörtök) 17 órakor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében képviselőtestületi ülés lesz. A zárt - utolsó napirendi pontok kivételével mindenki részt vehet. Amennyiben hozzá szeretnének szólni, úgy a Jegyző Asszzonytól - akár az ülés előtt is - felszólalási jegyet kérhetnek. Várjuk segítő észrevételeiket.

Ugyancsak tájékoztatom Önöket, hogy 2011. február 28-án (hétfőn) 18 órakor az Arany János Általános Iskola tornatermében vállalkozói összejövetel lesz az összefogás reményében bízva. Kérjük a jelenlegi és leendő vállalkozókat, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg.

Hajnal E. 2011.02.12. 22:54:49

@crosslink: Kérdésem van. Miben? Tehát többet várok!

Hajnal E. 2011.02.13. 12:40:07

@fradista10: Tisztelt fradista10!
Ugy látom az előbbi írásaimat vagy nem olvasta vagy értelmezhetetlennek találta. Tehát ismétlem az álláspontomat, véleményemet.

A Polgármester helyettesítése nem azt jelenti, hogy a helyén ül valaki. Neki sem az az elsődleges feladata, hogy az irodájában üljön. Ha körvonalaznám az általam elképzelt feladatát, akkor ő a falu "köztársasági elnöke". A település lobbizásának érdekében el kell járni a térségi kapcsolattartás érdekében, a lakosság és a vállalkozók között többet kell mozogni és még sorolhatnám. Ő az akinek menedzselni kell a településünket. A hivatalban tartózkodás, a belső irányítás és a munkáltatói jogkörök gyakorlása a Jegyző feladata - ha a tevékenysége el nem szólítja.

Miért várják a képviselők a lakosságtól a megoldást, kérdésére értetlenül állok. Soha nem írtam ilyent és a képviselők sem ezt várják. Viszont írtam azt, hogy a Polgármester 0 a Képviselők támogatása, és a Képviselők pedig a lakosság segítsége nélkül! A szlogen is így szól: Együtt sikerül! Valóban a képviselők feladata a település kivezetése a kátyúból úgy, hogy a szekeret a lakosság is tolja.

Azon azért vitatkoznák, hogy a képviselők tettek-e a 4 hónap alatt bármit is. A település szintezése jelenleg is folyik. Első és legfontosabb feladat a belvíz elvezetése. Ehhez mint láthatta már 594 db. áteresz rendelkezésre áll. A szükséges parkolók közül a Somogyi B. u.-i folyamatban van. Buzás József és Patócs István igért anyagi támogatását várja az iskola. Az Igazgató Asszony hamarosan megkeresi őket. Remélem nemcsak ígéret marad. Kérem, szíveskedjen közölni, ki az a képviselő, vállalkozó aki a köz kárárára a saját pecsennyéjét sütögeti. Nem általánosítások, hanem tények kellenek.

Ami a választások előtti felháborodásomat illeti, a polgármesteri tétlenségért most is sokallnák egy forintot is. Azonban a most végzettért úgy érzem, hogy jogos a fizetése. Ami pedig a választási kampányt illeti, utólag végig gondoltam. A nagygyűlésen azt mondtam; "felkérem a jelenlévő Polgármester urat, hogy a választásokig ne hozzon a testület olyan intézkedést, mellyel rossz helyzetbe hozza a következő testületet". Most is ez a véleményem. Sőt azóta erősödött. Ugyanis az ez évre központilag biztosított forrás 15 millióval kevesebb, nem számítva az áremelkedéseket. 2010-ben több 10millióval túlléptés a költségvetést. Tehát ez évben jelentős hátránnyal indulunk. Ott nyíltan mindenki tudtára adtam, hogy Kele Sándornét szeretném polgármesternek és az általam felsoroltak közül 8 főt képviselőnek. Egyébként Kele Sándorné és az általam megjelölt képviselők mellett most is kiállok, mert a közösségért tenni akarók. Nem titok, hogy hetente, kéthetente összeülünk és tervezünk, értékelünk, mi ÖTÖK. Már az ÖTÖKön kívülről más képviselők is érdeklődtek és hamarosan az összejövetelünkön meghívottként részt vesznek. Ön mint fradista, bizonyára sportember. Övön alul nem ütöttem. A mérkőzésen nyíltan, tisztán kell játszani, mert ott nem ellenségek, hanem ellenfelek vannak. A mérkőzésnek azonban vége van. Ilyenkor szokták a sportolók átölelni egymást, tehát az utcán a továbbiakban - lásd a foci drukkereket - nincs helye a "mérkőzés folytatásának". A lakosság döntött és ezt illik tiszteletben tartani. Most a közös munkán a sor. Egyébként az általam felsorolt jelöltek közül 5 személy jutott be. Jelenleg az a helyzet, hogy az "ÖTÖK" mára 9-ek lettek. A hivatali dolgozók többsége pedig támogatja őket. Aki pedig a tisztességes munkájukat akadályozza, keresheti az új munkahelyét. Félreértés elkerülése végett "lassan mondom, hogy mindenki megértse", nem a másképp gondolkozókról beszélek. Nincs és nem is lesz boszorkányüldözés. Erre személyes garanciát vállalok. A jó cél érdekében együttműködő dolgozókra - felekezet, faji és pártállásuktól függetlenül - ennek a településnek nagy szüksége van. A 9-ek egységesek, amelynél szerintem nincs jobb család. Nincs köztük nyugdíkiegészítésért képviseletet vállaló, bérleti díj és adó elévülésre lobbizó. Soha nem becsméreltem Zolit. Azonban mindig kinyilvánítottam a véleményt a Polgármester munkájával kapcsolatban. Nem álnéven, hanem nyíltan! Most is ez van. Az más kérdés, hogy igényli a segítő szándékot és nem söpri le az asztalról. Hogy miért nem? Tessék megkérdezni, az ajtaja nyitva áll.

Azt is érdemes lenne Önnek elemezni, hogy azok a képviselők és a polgármester, akik nem a fidesz által jutottak be, miért döntenek egységesen és miért egyezik a cél és legtöbbször a hozzávezető út. Az a kérésem azt írja meg, hogy milyen jó megoldások vannak. Azt viszont ne, hogy, hogy nem lehet a megoldás.

Ödvözli Önt: Hajnal Ernő

Mikus Csaba 2011.02.13. 13:07:07

@crosslink: Nincs miben csalódnia, egyesek szép lassan lelepleződnek, ez az élet rendje. Aki vét az általában "megdől", és elnyeri jutalmát.De kíváncsi lennék konkrétan miben is csalódott?

Mikus Csaba 2011.02.13. 13:14:49

@Hajnal E.: Érdekelne a többi testületi tag véleménye is, mint pl. Skoda Ferenc, Povázson László, dr. Urbán Viktor, Bartucz Zoltán, mert hát ők gyakorlatilag itt a blogon hallgatnak. Egyébként biztatom, hogy erkölcsi és morális vonalon csak így tovább, a gazdasági döntés kifejezetten tetszik (ezt én is így csinálnám). Gondolok, itt az iparűzési adó eltörlésére, ami a jövőben meg fog térülni. Mindenkit arra kérek, hogy aki nem jártas a témában ne tüzeljen csípőből,inkább tájékozódjon előbb.

fradista10 2011.02.13. 14:40:37

@Hajnal E.: Köszönöm egyetértek!!Visszatérek a kérdéseimmel egy év mulva!!!Kiváncsian várom majd hogy lesz szebb és tisztább kátyúmentes a községünk. És milyen változások lesznek.Habár tudom a választ!!! De még annyira ne szaadjunk előre!!!

crosslink 2011.02.13. 20:43:19

@Hajnal E.: Nem miben, kiben!Azt hittem az igazság nem párt függő!

UrbánV 2011.02.14. 10:59:35

Kedves Csaba, kérte a véleményemet, pontosan nem tudom, melyik témához, ezért általánosságban írok.
Egy település életében elérhető változások mértéke, a változás mélysége és gyorsasága két dolgon múlik: egy hiteles személyen, aki új célokat jelenít meg, és azok elérését folyamatosan előmozdítja. A másik pedig a választók, a szentmártonkátaiak hite, hogy érdemes felsorakozni a célok érdekében.
Én úgy érzem, hogy Szentmártonkáta még nem képes közösségként tekinteni magára, nem képes közös jövőképet kialakítani. Vannak célok, amiket mindenki jónak tart, pl. munkahelyteremtés, útépítés, stb., de az odavezető áldozatok szempontjából már nem egységes a helyzet. Nagyszabású fejlesztésekhez pl. sok hitelt kell felvenni, ami elvezethet az "eladósították a falut" kritikához. Munkahelyteremtésnél kritika lehet, hogy zaj/rezgés/szag/forgalom/stb keletkezik. A belvízvédelmi munkák kapcsán is sok a kifogás.
Mások is írták, hogy a testületben nincsenek nagy viták és a szavazások 95%-a egyhangú. Ki kell mondani, hogy a tagok között végre nincs ellentét és viszály, nincs olyan, hogy azért is leszavazzuk a másikat. Soha ennyi testületi ülés nem volt, a bizottságok felpörögtek és szinte sosincs hiányzás, határozatképtelenség.
Ez egy nagy változás, és hiába nem lehet rajta kenyeret venni, ez a változás előfeltétele annak, hogy bármi nagyobb léptékű fejlődés elindulhasson. A blogon felmerülő témák mind napirenden vannak, gondolkodunk a megoldásokon, és ezek meg is fognak valósulni.
Természetesen a testület is csak egy szem a láncban, mindez múlik a polgármesteren, a jegyzőn és a hivatalon/intézményeken is.
Ha fejlődni akarunk, fel kell ismerni saját hibáinkat és változtatni rajtuk. Ezért indulnak a vizsgálatok, nem boszorkányüldözés történik. Ha a vizsgálat után milliókkal csökken a költségvetés, mindenki jól jár. Én úgy érzem, az elmúlt négy évben minden törekvés leállt a faluban, ami most újjáéled és viszi magával azokat az embereket is, akik ennek a tétlen időnek is részesei voltak. Az első lépés mindig az utánajárás, a feltételek megvizsgálása. Ipari park létesítésénél pl. számolnunk kell a cég által cserébe elvárt kedvezmények felvállalhatóságával (Nagykátán úgy tudom rengetegbe került az önkormányzatnak az üzemek letelepítése).

Mikus Csaba 2011.02.14. 21:44:30

@UrbánV: Köszönöm megtisztelő válaszát. Nagykáta nem lehet példa. A törvénytelenségek és és a mutyik töretlen fellegvára, volt és maradt. Minden ami demokrácia ellenes ott megjelenik. Tulajdonképp királyság van Nagykátán,tehát nem példakép!

Povázson László 2011.02.15. 13:10:24

@Mikus Csaba: Igaza van Uram, mi is írhatnánk erre az oldalra gyakrabban. Ezt most én megteszem, hisz meg lettem szólítva. Szeretném vázolni azt, hogy mivel vagyunk manapság elfoglalva. Ez a dolog a költségvetés. Amint az előzőekben írtak erről, ebben az évben nagyon nagyon nehéz lesz a költségvetés megalkotása, hisz a 2010es évről vannak áthúzódó kifizetések. gondolok itt olyanra, hogy orvosi rendelő 17 millió, faluközpont 7,6 millió, vízmű 3 millió, csatorna 6,23 millió Ft, és még egy pár millióig elsorolhatnám az apróságokat. És ezek ellenére az állami normatívát 15 millióval kevesebbet kaptunk. Próbáljuk ezeket a hiányokat pótolni. Itt kihangsúlyozom, teljes mértékben nem értek egyet az iparűzési adó eltörlésével, hisz a bevételünk jelentős része ebből származik. Mint minden település, minden ország, a saját bevételei illetve az állami normatíva összességéből tud gazdálkodni. Amennyiben az iparűzési adó kiesik, azt nem fogjuk tudni pótolni. A hiányok pótlására szakértőt kellett foganunk az intézmények felülvizsgálatára. Itt jelzem, hogy nagyon komoly összeg az, amit a szakértő elénk tárt, mint megtakarítás. Ennek ellenére mi nem akarjuk azt, hogy az intézmények a működésképesség határát súrolják, úgyhogy további megbeszéléseket kezdeményezünk az intézmény vezetőkkel. Természetesen a korrektség jegyében. Én úgy gondolom, hogy mostanság ez a legnagyobb feladat a Testület részéről. Tudnék még írni a Klíma megvásárlásáról, mint ötlet, de ezt akkor szeretném megtenni, majd amikor lezajlik az egész. Előzetesben annyit, hogy 36 millióba került volna, ami lehet, mivel egy-két személy az asztalt verve tiltakozott ellene, hogy ingyen a miénk lehet. Nagyon sok dolog van még, amit intéznünk kell, és én is örömmel tapasztalom, hogy jelentősebb kérdésekben egységesen dönt a Testület 9 tagja. Véleményem szerint ez a felfogás hosszú távon meg fog térülni. Ezért kérjük a lakosság segítségét is, hiszen vannak olyan dolgok, amiket az ő hozzáállásuk is elősegítene. Gondolok itt a felszíni vízelvezetés megoldására. Van olyan utca a községben, ahol az önkormányzat kiszedette az árkot, és januári bejárásunkkor tapasztaltuk, hogy az egész utcában be van túrva. Ilyenkor elgondolkoztató az, hogy érdemes volt-e kifizetni érte a pénzt. Úgy gondolom, hogy évek alatt az egész településen meg lehet oldani a felszíni vízelvezetést, de azt tudomásul kell venni, hogy amit nem csináltak meg 10-15 év alatt, azt 1 év alatt nem tudjuk. Tervünk az, hogy minden évben az anyagi forrásainknak megfelelően egy-egy szakaszt meg fogunk csinálni. És itt jön az önök része majd, ahol éppenséggel kell egy kis társadalmi munka, ott vegyék ki a részüket belőle. Ezek a gondok mellett sok olyan probléma van, mint például a meglévő létesítményeink rendben tartása. Az Óvoda a 2010es évben fel lett újítva, de sajnos az Arany János Általános Iskola állapota nagyon sok kifogásolni valót hagy maga után. Gondolok itt arra, hogy az iskola illetve a tornaterem tetőzete nem megfelelő állapotú, egyszóval beázik. A nyílászárók cserére szorulnak, mert teljesen szét vannak száradva. Ezek a beruházások 20-22 millió Ft-ot emésztenek fel. Ezt is, mint a felszíni vízelvezetést, pár év alatt meg szeretnénk oldani. Ezzel be is fejezném. Remélem nem az jött le az írásomból, hogy panaszkodni szeretnék, mert azt egyáltalán nem, csak érzékeltetni, milyen feladatok várnak ránk.

Hajnal E. 2011.02.15. 14:06:34

Korábban írtam az iparűzési adó eltörléséről. A véleményem most is az. E hó 28-án vállalkozói összejövetel lesz. Ott kellene a vállalkozókkal véleményeztetni és az alábbi segítséget kérni: Mint más településen teszik, a jelenlegi vállalkozók az iparűzési adónak megfelelő összeget a település fejlődése céljából alapítványra utalják. "ÖNKÉNTESEN" Ez az összeg 100%-ban levonható az adóalapból, sőt ha közhasznú akkor 150%-a. Jómagam "most" 1964 január 2.-a óta vagyok vállalkozó. Engedtessék meg, hogy van rálátásom. Mi most is az adó összegét átutalnánk a falu életének jobbá tételére. Bizton állíthatom, hogy ezzel sok társam is így tenne. Önként! Ezt tetézné az ide települők gépjárműadó többlete. Addig kellene lépni, még más nem teszi meg, Végre fel kellene ébredni és nem a pillanatnyi hasznot látni. Azért vagyunk itt, mert itt soha nem volt hosszútávú cél.

Hajnal E. 2011.02.15. 14:23:50

Tisztelt fradista10! Türelmetlenül várom a problémamegoldó javaslatait. Kére a véleményét a Buzás úr által is aláírt megálapodásról, főleg annak 5. pontjáról. ........7 és 20 óra között ........ rendkívüli időszakban ettől eltérés lehet......... Mi a rendkívüli. Üzenem Buzás úrnak, hogy a betakarítás! Egyébként az egész, "nesze semmi fogd meg jól" Persze ettől függetlernül a probléma megoldódik!

Tisztelt Crosslink!
Írja, hogy nem miben, hanem kiben. Remélem nem rám célzott, ha igen akkor nyugodtan vesézze ki az ügyet. Egyik írás arról szól, hogy kivételezek a FIDESZESEKKEL, a másik pedig arról, hogy a közbeszerzésnél az MSZP-s Varró István mellett voksoltam. Az elkövetkezőben - már most közlöm, hogy - a JOBBIKOS, vagy LMP-s mellé teszem az X-et a gazdasági ügyekben ha az ajánlatuk kedvezőbb a másikénál. Tehát nincs a gazdasági döntésnél helye a pártpolitikának. Legalább is nálam. Kérem részletesen, tételesen és személyre lebontva írja meg véleményét.

Mikus Csaba 2011.02.16. 07:38:06

@Povázson László: Köszönöm a korrekt válaszát. Igen, látom hogy a számok önmagukért beszélnek, és ebben Önnek igaza is van pillanatnyilag. Viszont ez az első lépés hosszútávon elengedhetetlen, a szakirodalom szerint a most vállalt áldozat megtérül, de még sok apró lépés van hátra.(Nem vagyok közgazdász, de igyekszem mindennek utána nézni)
Az intézmények felújítására, korszerűsítésére, ha jól emlékszem elég sok pályázati lehetőség van, de egy alapos utánajárással biztos találnak majd megoldást.Klíma ügy: most még nincs itt az ideje szerintem. Egy működő cég mindig drágább mint a végleg bezáró. Szerintem csak akkor érdemes belefogni a vásárlásba ha konkrét elképzelések vannak, és az épület csoport hasznosításakor már önkormányzati pénzeket nem igényel. Van olyan példa amikor egy település erőn felül vállalt hasonlót, és csődközeli állapotba lavírozta magát. Tehát nagyon óvatosan bánjanak ezzel.Összességében látom hogy folyik a munka, és ez jó. A kommunikáció meg remélhetőleg javul majd.

crosslink 2011.02.16. 08:01:31

@Hajnal E.: Tudja nagyon jól ,hogy semmi bajom a falu jobbátélelére törekvő elképzeléseivel.Sőt!
Viszont tetszeleg ez igazságosztó, mindenkit megvédő szerepében, de nem állt ki pl. a Szabó Krisztián elküldésével kapcsolatban a T. képviselők ellenében..
Kedves képviselők, ha már akkora szarban van a falu, biztos hogy a képviselői tiszteletdíjak egyöntetű megszavazása volt a legfontosabb?(vagy így működik fideszéknél a szolidaritás????)

crosslink 2011.02.16. 08:03:00

Még mielőtt belekötnek helyesbítek:
nem elküldés, hanem "önként távozás"

Povázson László 2011.02.16. 10:58:10

@Hajnal E.: Tisztelt Ernő bácsi. Válaszolni szeretnék önnek a levelére. Egy pár dolgot kiemelnék belőle, amit ön írt. Én az önkéntességgel kicsit bajban vagyok, hisz mint ahogy ön írta, a kötelezőt nem fizetik be sokan, hisz rengeteg adótartozás van. Kérdezem én, ha ez önkéntes lenne, mennyien fizetnék be? Az idetelepülők gépjárműadójáról csak annyit, hogy Szentmártonkátán 1,4% az iparűzési adó. A környező településeken általában 2%, pl. Nagykátán. Ennek ellenére tudomásom szerint senkinek nem jutott eszébe, hogy ide hozza vállalkozását a 0,6% különbség miatt. Pedig vannak nagy fuvarozó cégek környezetünkben. A pillanatnyi haszonról én úgy vélekedek, hogy ez egy biztos 31néhány millió Ft-os bevétel, amiről most beszélünk. A véleményem az egészről egyébként ennyi, hogy a vállalkozók és általában a nagykeresetűek most kaptak 16%-os adócsökkentést. Kérdésem: Miért nem elég ez??? Az adócsökkentés hatására a terv az volt, hogy csökkenni fog a munkanélküliség. Kérdésem: Hol jelentkezett ez a falunkban??? Véleményem az, hogy ennek ellenére a gazdasági válságra hivatkozva még inkább embereket küldtek el. Mikor jön már el az az idő, amikor egyöntetűen a kormány ill. az önkormányzatok ill. a vállalkozók kimondják azt, hogy mostmár foglalkozzunk a dolgozókkal is egy kicsit. Hisz ők most is csak 1% adócsökkentést kaptak, néhol a kereset éhbérnek nevezhető. Ez ellen kellen inkább közösen fellépni. Várom válaszát.

Hajnal E. 2011.02.16. 11:02:33

@crosslink: Tisztelt crosslink!

Ha figyelmesen olvasta az utóbbi írásaimat, akkor kitűnik belőle egy és más, még személyre lebontva is. Egyébként e-mail címemre is több hasonló témájú levél érkezett. Egyben azokra is reagálok az alábbiakban.

Remélem az igazságot osztom. Ha mégsem, akkor kérem mindenkinek a segítő írását. Az, hogy próbálok mindenkit védeni abból fakad, hogy az ártatlanságot kell vélelmezni. A másik nyomós érv, hogy nekünk a köz érdekében együtt kell tolni a szekeret. Higyje el, hogy sokat koptattam a lábam azért, hogy világossá váljon Szabó Krisztián - sajnálatos - ügye. A megjelölt képviselők - és többek is - azt nyilatkozták, hogy jó munkaerő. Nem vele volt a probléma nekik, hanem azokkal akik ezt a képességét rosszhiszeműen kihasználva minden feladatot vele akartak megoldatni. Persze, hogy mosták, és mossák a kezeiket. Ez az oka, hogy bomlassza valaki az évtizedek óta együttműködő becsületes dolgozók rendjét. Az illető később célpontként jelölte meg Száraz Tímeát. Az ilyen személynek - ha sürgősen nem változtat - hamarosan ajtón kívül lesz a helye. A köz- és a többbi becsületes dolgozó érdekében. Ez közérdek! Sajnos nem látom az igazi munkaköri leírást, feladatot. Ezért is szorgalmazom bevezetni az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszert. Ezzel a módszerrel bármikor lehet kontrollálni az elvégzett munkák, személyre lebontva. Tehát az a véleményem, hogy Szabó Krisztiánt nem a képviselők ellenében kellett volna megvédenem, hanem azoktól akik rosszhiszeműen kihasználták az átlagosnál jobb képességeit. Utána pedig mutogatnak. Remélem ez hamarosan Önök előtt is világossá válik.

Ami a képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíját illeti a következő a válaszom: A FIDESZES képviselők a választási nagygyűlésen rajtam keresztül és kiadványaikban a ciklus (4 év) teljes idejére lemondtak a tiszteletdíjukról. Ha ezt bármelyik elfelejtette, akkor itt a blogban nagybetűvel, vastagon szedve fogom emlékeztetni. Egyelőre nem arról van szó, hogy egy fillért is fel akarnának venni. Ez a díj megállapítás adminisztrációs művelet. Ugyanis ha ezt nem teszik, akkor beolvad a költségvetésbe és ellenőrizhetetlen a felhasználása. Ha ez - képletesen - kifizetésre kerül, akkor - a FIDESZES képviselők és bizottsági tagok - a falu fejlődésére, közcélra felajánlják a teljes összeget. (Remélem a többiek is.) Ez ha úgytetszik nálunk "szentírás". Örülök, hogy felvetette, mert a legközelebbi frakció ülésen beteszem napirendi pontnak. A képviselőkre, bizottsági tagokra fokozottan vonatkozik a fegyelem és a tisztesség.

Üdvözlettel:

Hajnal Ernő

UrbánV 2011.02.16. 12:34:00

Povázson Laci véleményéhez szeretnék csatlakozni. Volt egy riport egy ilyen településről, akinél tényleg jelentős lendületet adott az iparűzési adó eltörlése. Tekintettel arra, hogy nálunk már most is alacsony, kételkedni lehet a megszüntetés hatásában. Ipari terület nélkül különösen nem reménykedhetnénk nagy bővülésben. De ha nem is mondunk nemet kapásból semmi ötletre, akkor is hatásvizsgálatba kell kezdeni, megkeresni a környező települések nagyvállalkozóit, igényfelmérést végezni (polgármesteri feladat).
A másik oldal pedig a faluközösségért érzett/vállalt felelősség. Amikor jótékonysági rendezvényt tartottunk, rendkívül alacsony volt a megvásárolt jegyek száma (támogató jegyet is lehetett vásárolni). Tehát a közérdek felismerésére alapozva nem sok bevételünk lehet, ez biztos. Nem marad más, mint a kötelező adók szigorú érvényesítése. (Örülök ennek a témának, mert a település jövőével kapcsolatos nézetek pl. így megvitathatók.

crosslink 2011.02.16. 12:56:12

@Hajnal E.: Ön azt írta nekem, hogy Szabó Krisztián nem látta el megfelelően pályázatírói feladatát, mert más irányú munkát kapott munkáltatójától.Kérdem én milyen pályázatot nem írt meg konkrétan????
Kérdés: Elhangzott-e valamelyik képviselő szájából, hogy meg kellene szüntetni a pályázatírói állást??
A másik témához:Azzal ,hogy megszavazták maguknak a képviselői tiszteletdíjat, azt a költségvetésből vették el.Azzal ha lemondanak róla (bár kétlem, hogy mind a 9 megteszi...) csak magukat fényezik...mert ha a tiszteletdíj bennmarad a költségvetésbe ugyan úgy fel lehet használni hasznos feladatokra!Vagy már magukban sem bíznak annyira, hogy a megfelelő helyre tennék???Hisz a költségvetésről is a képviselő testület dönt...Ha csak egy képviselő nem mond le a díjáról, az a falunak már bukta, amúgy pedig megmaradt volna az egész!

crosslink 2011.02.16. 13:05:46

@Povázson László: Kedves László!

Tetszik az írása, mert úgy ír, mint egy igazi baloldali ember!Csak kérdem én akkor biztos jó pártba lépett át?

Hajnal E. 2011.02.16. 17:10:53

@crosslink: Tisztelt crosslink!
Mivel mi jól ismerjük egymást, furcsának találom a támadását. Soha nem mondtam, hogy Szabó Krisztián nem végezte el a pályázatírási feladatát. Azt viszont mondom, hogy sziszi-fuszi, időrabló munka a pályázat figyelése. A rábízott más munka ettől vette el az idejét. Az meg, hogy ki milyen, faluépítő, közös célra hová adja a pénzét, legyen az ő ügye. Négy év múlva a választók értékelni fogják, mint tették az ősszel.

Egyébként örömem is van a beírásokban, mert - remélem a nyilvánosságot szellőztető írásom hatására - eltűntek a gyalázkodók. Minden egyes levelezőnek ismert az IP címe, tehát a gép és hely ismert. A használója pedig könnyen azonosítható. Így jöttem rá, hogy ír hivatali dolgozó is a blogra és ál e-mail címen a címemre is. Könnyen kitalálja ki az, hiszen ott van. Természetesen a kritikát elfogadom a paraván mögül is, de a gyalázkodást senki ellen, senkitől.

szabokrisztian 2011.02.16. 20:20:19

Tisztelt Blogozók!
Semmiképpen nem akartam beszállni a blogvitába, de mivel az utóbbi napokban személyem többször is szóba került, így szükségesnek láttam röviden hozzászólni.
A polgármesteri hivatalban munkaviszonyom február 28-án megszűnik. Ezt én magam kezdeményeztem. Okát nem kívánom itt részletezni. Hogy eddig milyen eredménnyel végeztem a munkámat, azt a munkáltatómnak kell megítélnie. Mint ahogy az ő kompetenciája az is, hogy a hivatali dolgozók milyen feladatokat látnak el munkakörükön belül. Úgy gondolom, hogy egyetlen lakos sem lát bele a hivatal mindennapi életébe, és nem tudja megítélni, hogy ki, miért és milyen feladatot lát el. A pontosság kedvéért jelezni kívánom, hogy a hivatalban nem pályázatíróként dolgoztam, hanem pénzügyi ügyintézőként, melyhez kapcsolt munkakörben pályázatírói feladatokat is elláttam. Ez a hivatal SZMSZ-e, és a munkaköri leírásom alapján is egyértelmű.
Mivel azonban ez az időszak rövidesen lezárul, úgy gondolom, hogy mindenkinek a falu jövőjével kell törődnie, és az előbbre jutásért kell dolgoznia. Ezért tisztelettel kérek mindenkit, hogy a személyem körül kialakult vitát és "gitt rágást" szíveskedjen befejezni, és javasolom, hogy a faluért tenni akarók a jövőben előre mutató dolgokra fordítsák energiájukat, építő véleményüket, kritikájukat, javaslatukat fogalmazzák meg. Ezzel tehetnek legtöbbet Szentmártonkátáért.
Egyúttal megköszönöm mindazoknak a segítségüket, együttműködésüket, akik négy évnyi munkám során támogattak és hozzájárultak munkám eredményéhez. Bízom benne, hogy - mint ahogy a blog neve is mutatja - együtt, közös erővel sikerülni fog Szentmártonkáta további fejlődését elősegíteni. Ehhez kívánok mindenkinek kitartást és konstruktív együttműködést.
Szabó Krisztián

crosslink 2011.02.17. 07:24:34

@szabokrisztian: Kedves Krisztián!
Részemről a "gitt rágás" befejezve.
Köszönet a falúért tett 4 éves munkásságáért!Kívánok önnek jó egészséget, sok sikert és megbecsülést további munkájához!

Mikus Csaba 2011.02.17. 07:52:21

@UrbánV: Tisztelt Uram!
Végig hallgattam a szóba került riportot, és akár példaértékű is lehet. Sok munkába és időbe került a látványos eredmény, de aki járt már arra ( mint én is) az tudja hogy előtte ott csak nyomor volt a köbön.
Tegnap vettem a fáradságot és körbe telefonáltam vállalkozó ismerőseimet, vázoltam nekik Hajnal úr elképzelését. A visszajelzések 100%-ban helyeselték ezt az elgondolást. Már kifejtettem hogy támogatom a megoldást, de önnel is egyet kell hogy értsek az ez irányú alapos felméréssel kapcsolatban. Sőt továbbmegyek, még ez után is csak pusztába kiáltott szó marad, ha nem sikerül kellőképp kommunikálni a vállalkozók felé. Itt a helyi újság öt soros hirdetése nem elég, nagyon sok szakirányú lap van (fuvarozók lapja stb) egy pár hirdetésből jól lemérhető hogy összességében hogyan is állunk, lenne-e ránk igény.
A történetet azért tartom jónak mert a település "csak" használná a vállalkozók pénzét, tehát az év végi elszámolásnál az adó mértéke nulla marad. Ez egy elég versenyképes számnak tűnik.Tudjuk hogy sok cég szemrebbenés nélkül át tete a székhelyét Szlovákiába, (lásd pl:Hopi, MFcargo, csak kettő a nagyok közül)A fizetési hajlandósággal szerintem nem lesz baj, mert vagy önként és előre,akkor év végén vissza kapod van, vagy kivetem és ha nem fizetsz felszámolási eljárást kezdeményezek van.
Szerintem ha minden évben adóról szóló döntés ELŐTT landolnak azok a bizonyos pénzek azon a bizonyos számlán, akkor el lehet nyugodtan törölni az adót. Ha nem, vagy csak kevés akkor igenis meg kell szavazni a 2% adót, ebben az esetben, (persze aki meg becsületesen oda tette a pénzét annak vissza kell adni.) Meglátásom szerint az önkormányzat bevétele így biztos lenne, tehát Povázson úr aggodalma alaptalanná válik (ami most még jogos!!!).
Miért kell ezt az adócsökkentést megcsinálni? -Mert erősíti a helyi vállalkozókat, tehát több marad fejlesztésre, mert ide vonzhatja az adóminimalizációra törekvő cégeket első körben, másodjára vonzó a nem helyspecifikus érték teremtő cégeknek, ami munkahelyekkel jár.

szabokrisztian 2011.02.17. 08:06:43

@crosslink: Kedves crosslink!
Köszönöm!

Hajnal E. 2011.02.17. 17:06:25

@Povázson László: Kedves Laci!
Elnézést, hogy csak most válaszolok az írásodra. Minden elképzelésem kifejezése előtt hatástanulmányt szoktam végezni. Tehát most is. Három nagyobb fuvarozó céggel beszéltem akik átjönnének. Ehhez nem kell telephely engedély, sem ipari terület. Az valóban hiba volt részemről, hogy magamból indultam ki az önkéntes befizetés tárgyában. A vállalkozók elzárkózása valós tény, de évekre, söt évtizedekre visszamenő eset, mely szerint nem épült ki a kapcsolat. Ebben nagy szereőe van az önkormányzatnak és a polgármestereknek. Kockázat nélkül viszont soha nem lesz eredmény. Egyébként örülök a másképp gondolkodó beírásoknak, mert úgyis az a vád, hogy egységesen döntünk. Úgy mint eddig is tettem, számomra a többség akarata szent és sérthetetlen

Üdvözlettel: Hajnal Ernő

Hajnal E. 2011.02.18. 12:08:29

Tisztelt Olvasók!

Urbán Viktor úr, Somogyi Béla út címmel feltette a 3 oldalú Megállapodást. Sajnos a testületi ülésen hozott határozatból 2 pont kimaradt.
Eddig halgattam a megoldáshoz vezető intézkedés
tárgyában. Azonban meg kell szólalnom, mert ennél semmitmondóbb egyezséget még nem láttam. A megállapodás az Agrár Szövetkezet vezetője és az utca lakóit képviselő Buzás József által köttetett. Ezen iratot a Polgármester úr ellenjegyezte. A Megállapodásban rögzített vállalások minden pontja - nevetségesen - azokat tartalmazza, melyeket a jogszabály kötelezően előír. A 6. pont alatti vállalást szeretném bővíteni az alábbiakkal:

"A Hungary-Holz Kft. vállalja, hogy amennyiben mód és pénz van rá, akkor célja az hogy a falu központjában királyi palota kerüljön megépítésre, melyben a király aranyból szőtt ruhát visel. Az udvari bolondok - ők még hisznek a mesében - az udvarhölgyekkel polkát ropnak. A település védelme érdekében a falu határán 16 méter magas kőfalat építünk és a Csincsa patak mindkét végén felhúzható - ellenséget érzékelő nyitószerkezettel ellátot - hidat teszünk. A vízlevezető árkokat - melyből a víz egyébként nem tud elfolyni - sétahajózásra alakítjuk ki. A gyerekek a lufi helyett műholdat eregetnek. Végül a királyi palota tömlöcébe szálítjuk a Duna parti villájukból azokat a bűnösöket akik miatt az ország becsületesen dolgozó állampolgárai ide jutottak.
ISMÉTLEM! HA MÓD ÉS PÉNZ VAN RÁ!!!!
Mekkora baromság!

Hajnal E. 2011.02.18. 13:27:23

@crosslink: Tisztelt Crosslink!
Kérem, szíveskedjen elolvasni a Somogyi u.-i probléma megoldása érdekében Patócs István és Buzás József által létrejött Megállapodást, valamint a reagálásomat. Ekkora lepasszolást még nem láttam. Patócs István mindent "önként" vállalt, amelyre egyébként jogszabály kötelezi.
Ön egy korábbi - fradista10 által írt - elmarasztaló levélre úgy reagált, hogy "nem hiszem, hogy Patócs ilyen spíler lenne". Ehhez nem fűzök kommentárt, de kíváncsi lennék a mostani véleményére. Várom válaszát.

crosslink 2011.02.18. 17:22:26

@Hajnal E.: Igen ,én is úgy látom, hogy ott azok leírva csak szavak, ígéretek melyből nem igazán valósult meg semmi...De a remény hal meg utoljára...:-)
Lenne nekem is egy kérdésem önhöz, hogy van e valami fejlemény a hullahűtő ügyében?

Mikus Csaba 2011.02.18. 18:43:19

@Hajnal E.:

A Somogyi Béla útra ki kell tenni egy 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművel behajtani tilos táblát. Az elkerülő út meg egyéni érdekek szerint ha mód és pénz van rá. ( Az elkerülő út megvan csak le kellene aszfaltozni.)

UrbánV 2011.02.18. 19:06:37

@crosslink: a hullahűtőt már testületben megszavaztuk a legkedvezőbb árút, elvileg már megrendelés alatt kellene lennie.

Buzás Jo 2011.02.18. 19:17:58

Amikor a Szentmártonkáta képviselő testülete nyilvánosan tárgyalt a a Somogyi Béla út lakosainak problémáját akkor ott minden érintett, elmondhatta volna problémáját. Próbáltam visszahelyeztetni a 7,5 tonnás súlykorlátozó táblát de ez nem sikerült. Pedig Hajnal Ernő úrtól azt az ígéretet kaptuk hogy a képviselők megfogják szavazni a tábla vissza tételét de sajnos ez csak állom állom volt és állom maradt.Én ezt a problémát feladtam remélem hogy ha Hajnal Ernő úr és a képviselő testület többre fog menni az ügyben és megtalálják a megoldást. De hangsúlyozom hogy én az utca lakosait képviseltem és Hajnal Ernő úron kívül mindenki elfogadta a közös megállapodást , még akkor is ha ami a szerződésben áll az a Patócs úrnak alanyi jogon kötelessége lenne. Ígérem hogyha Hajnal Ernő úrnak sikerül jogilag és demokratikus úton vissza helyeztetni a súlykorlátozó táblát, akkor amit írt én azt az álmot megvalósítom kivéve a séta hajókázást.

Buzás Jo 2011.02.18. 20:03:11

Az ügyhöz hozzá tartozik még ,hogy a héten szerdai nap termény szállítás volt a TSZ-be jöttek mentek a kamionok. Forgalom irányító nem volt aszfalttakarítás felhordott sártól nem volt és a Somogyi Béla utca 11 előtt az árkot felszántotta a kamion. Megállítottam Monostori Anti úrat hogy mit szól ehhez hisz a megállapodás nem ez volt letekerte az ablakot vigyorogva és azt mondta nem ők voltak, Pedig többen látták a kamiont. Felhívtam a Jegyző asszonyt de ő azt mondta hogy nem ér rá ezzel foglalkozni kiküldi Kiss Istvánt egy fényképezővel de legközelebb álljunk ki az utcára fényképezővel és amikor a kamion kárt okoz pont abban a pillanatban fényképezzük le. Remélem hogy ezt a jegyző asszony nem gondolta komolyan hogy az utca lakosai felváltva álljanak utcán fényképezővel, próbáltam Patócs úrat is elérni az irodájában de azt mondták hogy Hajdúszoboszlón tartózkodik. Én úgy gondoltam ha egy községnek van jegyzője az megrpóbálja betartatni az egyességet akár büntetés jogával is élve. Szóval összefoglalva abban igaza van Hajnal Ernő úrnak hogy az egyesség nem ért semmit. Mert a Patócs úr nem tartja be az általa aláírt megállapodást . A jegyző asszony pedig nem ér rá és nem ér a büntetés jogával. Kíváncsian várom hogy a jelenlegi testület újra fogja e tárgyalni e problémát de ahhoz az kell hogy Hajnal Ernő úr elindítsa újból az ügyet, amihez én sok szerencsét kívánok. De úgy érzem hogy Hajnal Ernő úrral együtt fogunk séta hajókázni.Én ezzel problémával soha többet nem akarok foglalkozni ezt a problémát részemről lezártnak tekintem.

fradista10 2011.02.18. 20:11:02

Megigérte a trafipaxot is az önkormányzat .a Somogyi Béla utcába de ez is csak igéret volt. Sokan nem veszik észre de én ugy gondolom ,hogy a Polgármestert és a jegyzöt még mindig a Patócs irányitja!

Hajnal E. 2011.02.19. 10:38:13

@crosslink: Tisztelt Crosslink!
Urbán úr már válaszolt a hűtő ügyében. A sor a hivatalon van, remélem az ügy intézője kapott határidőt a rendelés leadására. Nálunk ha nem adjuk le időben a rendelést, akkor a munkánk sincs időben kész és fizethetjük a kötbért. Nyilván ennek jórészét a vétkes fizetéséből.

Hajnal E. 2011.02.19. 10:50:58

@Mikus Csaba: A 7.5 tonnás tábla kihelyezése lett szorgalmazva. Nem a híd, hanem az összes körülmény figyelembe vételével. De az étkezési gabona tároló 20 éves trágyadombra történő telepítésekor választási kampány volt Dr. Németh Imre részére. Már akkor kértem, hogy szerencsésebb lenne a 31-es út mellé, Forró- pusztára építeni. Egyébként Buzás József írásából kiderül, hogy a joszabályi kötelezettséget megállapodással "önként vállaló" nem tartja be az együttélés alapvető szabályait sem. Akkor is hazudik, amikor kérdez.

Buzás Jo 2011.02.19. 10:59:42

@Hajnal E.: Akkor kérem Hajnal Ernő urat és a képviselőt testületet ,hogy tegyenek rendet a Somogyi Béla utcában , hogy ne egy ember Patócs István hazugsága és az emberek megvezetése érvényesüljön.

Hajnal E. 2011.02.19. 10:59:46

@Buzás Jo: Tisztelt Buzás úr!
A Somogyi B. u-val kapcsolatban semmit nem indítottam és nem indítok el. Olyan emberrel aki évek óta az ottlakókkal szemben megy kár az időmet fecsérelni. Nekem és az ott lakóknak jogos elvárása volt és van. Nem kell már sehová fordulni, ezt rövidesen megoldják az illetékesek és a bűnös, vagy bűnösök e témában elnyerik méltó jutalmukat. Tehát kérem, ne foglalkozzon tovább ezen üggyel, mint ahogy én sem szeretnék.

Buzás Jo 2011.02.19. 11:10:06

@Hajnal E.: Köszönöm szépen! Várjuk figyelemmel majd az intézkedéseket.

Hajnal E. 2011.02.19. 11:13:57

@fradista10: Önnek valóban igaza van. A Polgármester úr e témában megkereste a Nagykátai Kapitányság vezetőjét. Ott maradt el az intézkedés. Jelenleg két körzeti megbízottunk van. Mikor látta őket? Nem miattuk hiányoznak, hanem a sorozatos elvezénylésük miatt. Úgy tudom "őrségváltás" lesz a vezetésben. Bizakodjunk! Egyébként a rendőrségnél is bevételi terv van - gondolom én - és jobb a falu végére állítani a trafit, persze ezüstmetál 6-os golfban. Hallottam, hogy 6 óra alatt több mint 400 "eredmény" volt. Tessék szorozni a minimális 30.000.-el. Országosan - régen - nem a szabálysértés megelőzése, hanem a bevétel növelése a cél. Ha ez nem így lenne, akkor "csíkos kocsi" állna a hídon és mindenki betartaná a szabályokat. A cél mindig a megelőzés kell, hogy legyen.

crosslink 2011.02.19. 13:58:08

@Hajnal E.: Most tényleg van olyan ember, aki azt gondolja a rendőrségnek van pénze,meg energiája ilyen csiszlicsáli ügyekre????Trafi egy mellékutcára???:-)))))Inkább fekvőrendőrt kellene oda szerelni vagy két helyre azt jó-napot....

crosslink 2011.02.19. 14:02:11

@Hajnal E.: Egyébként meg kedves pártjuk kampányolt azzal, hogy fel lesz töltve a rendőrség állománya...Rajtuk kérje számon a körzeti megbízottakat!

fradista10 2011.02.19. 16:53:44

Fekvőrendör egy rupót nem ér!!!

oki13 2011.02.19. 17:06:03

@Buzás Jo: Tisztelt Buzás úr!
Olvasom írását,a megállapodást (az utca és az Agrárszövetkezet között.) A megállapodás a Képviselő Testület beleegyezésével köttetett.Felelős: Fodor Zoltán Polgármester és Baranyi Julianna Terület Fejlesztési Bizottság Elnöke. Véleményem szerint. Ha valamelyik fél nem tartja be a megegyezést e két személyt kell értesíteni.Hisz ők szignálták ezt a szerződést. Ha közlekedési szabálysértés történt az pedig a rendőrség hatásköre. Mindenképp más útvonal lenne jó a Somogyi Béla út tehermentesítésére.

fradista10 2011.02.19. 19:35:35

@oki13: Tisztelt oki 13!!! Teljesen mindegy,hogy kinek szólok már rájöttem!!Polgármester anyja a Patócsnál dolgozik ezzel megvagyunk lőve!!Úgygondolom, hogy az erre illetékes a jegyzö, de ömár többször kinyilvánitotta, hogy nem ér rá más a dolga!!!Igen ahogy irta az elkerülő út lenne a megoldás.Tudomásom szerint a téesz igy kapta meg az engedélyt. de ezzel senki nem foglalkozik sajnos ,hogy utána járjon ennek.Vannak hangemberek akik csak a szájukat fitktatják de mögötte nincs semmi!!!!Ebben a faluban senkit semmi nem érdekel mindenki a saját malmára hajt.Ahogyan egyes képiselök is a saját vállalkozásukat épitik és jelentgetik fel egymást a konkurencia miatt!!!Sajnos ez van a háttérben!!! Remélem ,hogy fog válltozni sürgösen valami mert a lemaradásunk a környezö községekhez is fényévnyire van!!!A választások óta itt nem történt semmi!!!!!

Hajnal E. 2011.02.19. 19:49:26

@crosslink: Tisztelt Crosslink!
Igen az én pártom tette az ígéretet. Mint írtam 2 kmb-s van. Az meg, hogy elvezénylik lehet, hogy nem véletlen. Hétfőn az ORFK-nak. Egyébként én vállalom a politikai hovatartozásomat. Vállaltam mikor a pufajkás pribékek 57-ben bevittek a mostani Terror Házba. A jogi végzettség nélküli "népbírók" meg 8 hónappal megajándékoztattak és 1963-ig rendőri felügye let mellett tengettem az életem. Azért, hogy Önöknek jobb világ legyen és az ÁVÓSOK és pribékjeik ne söpressék le a szorgalmas parasztok padlásait. Igaz, utána mindenüket "önként" egy jó nagy verés után bevitték a TSZ-be. Most meg az urak élvezik a maradékot.

crosslink 2011.02.19. 20:43:32

@Hajnal E.: ezek szerint hiába van kettő...Gondolom azért vannak keveset a faluban mert van rendőrségi szempontból magasabb szintű szolgálat, ami el kell látni.Az meg nem hinném,hogy diszkriminálnák szentmártonkátát...gondolom a környékbeli településeken is megvannak ezek a gondok..Azért vannak a faluban magas rangú rendőrök,már csak miattuk is nem hinném...Valamiért olyan érzésem van, ha a tsz elnök megvalósítaná (mintahogy most még véletlenül se teszi sajnálatos módon)mindazt amit megígért, önnek akkor se lenne a szíve csücske....:-)))

crosslink 2011.02.19. 20:45:51

@Hajnal E.: ezek szerint hiába van kettő...Gondolom azért vannak keveset a faluban mert van rendőrségi szempontból magasabb szintű szolgálat, ami el kell látni.Az meg nem hinném,hogy diszkriminálnák szentmártonkátát...gondolom a környékbeli településeken is megvannak ezek a gondok..Azért vannak a faluban magas rangú rendőrök,már csak miattuk is nem hinném...Valamiért olyan érzésem van, ha a tsz elnök megvalósítaná (mintahogy most még véletlenül se teszi sajnálatos módon)mindazt amit megígért, önnek akkor se lenne a szíve csücske....:-)))

crosslink 2011.02.19. 20:49:50

@fradista10: DE még mindig kivitelezhetőbb, mint a többi dolog...Egyébként meg megnézném az utca lakosságát amint 30-al tötymörög....

fradista10 2011.02.19. 21:22:13

@crosslink: Azért vannak a szabályok.hogy betartsuk.Azért van kitéve a 30 tábla,hogy betartsuk.Azért irtam .hogy a fekvörendör nem megoldás mert fékezésnél az összes szemét leesik az autóról. nem lehet havat takaritani télen és folyamatos karbantartást igényel.Egyre tobb helyen inkáb megszüntetik felszedik.Az utca végén iskola van rengeteg a gyerek azért van a 30 tábla.Azért kell tötymörögni és ha márt járt ebben az utcában akkor észrevehette volna .hogy néha nagyobb a forgalom mint néha a 31uton,a téesz miatt!!!!!!! Keskeny az utca nincs járda.Majd ha baleset lesz akkor majd lesz kapálózás!!! Eddig amit a Patócs ur aláirt megigért nem tartott be semmit!!!A hivatalban meg mindenki mossa kezeit és tartózkodik mindentöl.

fradista10 2011.02.19. 21:22:39

@crosslink: Azért vannak a szabályok.hogy betartsuk.Azért van kitéve a 30 tábla,hogy betartsuk.Azért irtam .hogy a fekvörendör nem megoldás mert fékezésnél az összes szemét leesik az autóról. nem lehet havat takaritani télen és folyamatos karbantartást igényel.Egyre tobb helyen inkáb megszüntetik felszedik.Az utca végén iskola van rengeteg a gyerek azért van a 30 tábla.Azért kell tötymörögni és ha márt járt ebben az utcában akkor észrevehette volna .hogy néha nagyobb a forgalom mint néha a 31uton,a téesz miatt!!!!!!! Keskeny az utca nincs járda.Majd ha baleset lesz akkor majd lesz kapálózás!!! Eddig amit a Patócs ur aláirt megigért nem tartott be semmit!!!A hivatalban meg mindenki mossa kezeit és tartózkodik mindentöl.

fradista10 2011.02.19. 21:22:57

@crosslink: Azért vannak a szabályok.hogy betartsuk.Azért van kitéve a 30 tábla,hogy betartsuk.Azért irtam .hogy a fekvörendör nem megoldás mert fékezésnél az összes szemét leesik az autóról. nem lehet havat takaritani télen és folyamatos karbantartást igényel.Egyre tobb helyen inkáb megszüntetik felszedik.Az utca végén iskola van rengeteg a gyerek azért van a 30 tábla.Azért kell tötymörögni és ha márt járt ebben az utcában akkor észrevehette volna .hogy néha nagyobb a forgalom mint néha a 31uton,a téesz miatt!!!!!!! Keskeny az utca nincs járda.Majd ha baleset lesz akkor majd lesz kapálózás!!! Eddig amit a Patócs ur aláirt megigért nem tartott be semmit!!!A hivatalban meg mindenki mossa kezeit és tartózkodik mindentöl.

fradista10 2011.02.19. 21:31:23

ELNÉZÉST VÉLETLEN VOLT A TÖBBSZÖRI ELKÜLDÉS!!!!

Mikus Csaba 2011.02.19. 22:20:52

@fradista10: Ezt meglehet oldani civil módon is. Mivel szűk az utca, a teherautók meg nagyok egy-két kint felejtett holmi ( utánfutó, betonkeverő, mezőgazdasági vontatmányok és egyéb dolgok) jelentősen lassítja a forgalmat. A KRESZ minimum szélességet ugyan előír amit be kell tartani, de ez a széllesség csak pár centivel több mint a teherautók szélessége.Ha van összefogás a lakók között, rá lehet kényszeríteni a járművezetőket szlalomozásra, vagy ahol mély az árok annak a szélére szorítani őket. Az eredmény higgyék el, nem marad el.Itt is összefogással lehet csak eredményt elérni. Ha X illető tesz rá vastagon, más megoldást kell találni!

fradista10 2011.02.20. 00:32:31

@Mikus Csaba: Köszönöm !!!Csak egyedül lenék szerintem,.én benne lenék bármokor!!!! Akkor a széles konbájn sem mehetne csak útvonal engedélyel és felvezetö autőval. Rosszul tudom????
,

Mikus Csaba 2011.02.20. 14:17:03

@fradista10: Jól tudja, méghozzá úgy hogy maga után húzza a kacatjait. Érdekes hogy a Dunántúlon csak és kizárólag így látni közlekedni kombájnokat az utakon.
(gondolom az útvonal engedélyben rejlő anyagiakra hamarabb rájöttek a rendőrök, sőt a földekről való kihajtásnál gyakori a kerékmosó medence is, a 85, 84, es utaknál szinte minden felhajtónál van) Ez igazából műveltség kérdése, hogy az érintettek belássák nagyon veszélyes amit tesznek, és egy balesetnél nincs mentség a szándékos és tudatos veszélyeztetésre. Hosszú években mérik azt a kényelmi szempontot, baj esetén, hogy munkára kész állapotban közlekednek. De érdemes azon is elgondolkodni mi történik ha össze akad egy 40 tonna tömeggel 80as tempóval haladó kamionnal.A traktoros vagy kombájnos túlélési esélye a 0-1% között mozog.

lári-fári69 2011.02.21. 17:46:58

Kedves Szentmártonkátaiak!
Már több mint egy hónapja olvasom-figyelem a történéseket, mi zajlik az én drága szülőfalumban. Jómagam a főiskola elvégzése után önkormányzatnál dolgozok egy nagy városban. Januártól mint főosztályvezető. Édesanyám születésnapján a hétvégé a családommal otthon töltöttem. Az ő és ismerőseim tájékoztatása után nem bírtam, hogy ne írjak. A képviselők közül majd mindenkit ismerek. A polgármester Zolit gyerekkora óta. Gyerekkorában is egy csendes közepes-jó tanuló volt. Az viszont nagy baj lenne, ha pogármesternek is csendes. Az ősszel nálunk is polgármester csere volt. Ezt nem éreztük, mert nekünk a vezetőnk a jegyző úr 20 éve, közel a 60-hoz. Egy olyan ember ő, hogy fáradhatatlan és mindig a városunk érdekét nézi. Jó kapcsolatban van mindenkivel, így a régi és új képviselőkkel. Mindenkit, mindenben segít, de bent teljes szigor van. Nincs dohányzás senkinek és kávézás is csak napi két alkalommal. A kiadott felatot időre el kell készítenünk és be kell számolnunk. Ennek ellenére mindnyájan tiszteljük. Ezt már magunktól tudjuk. Semmi visszáságot nem tűr meg. Nos itt szólok én a jegyzőnőhöz akit a 2005-ös elköltözésemig megismertem. Zsuzsi! Ha nálunk akár a hivatali, akár az intézményei dolgozóira a legkisebb árnyék is vetődne, csak a kívül tágasabb helyről tudna védekezni. Az adó titokról meg annyit, hogy a mi nagy városunkban valamivel 18 millió alatt van a lejárt köztartozás. Olyant a jegyző úr nem ismer, hogy egy felesküdött képviselő nem nézhet bele a tartozók listájába. Ez nem adatvédelem. Ha viszont a képviselő megszegi az esküjét, akkor el kell hagyni a testületet. Egyik hivatalnál dolgozó jó ismerősöm által vázolt magartásod nem méltó egy jegyzőhöz. Ugyanis ha ott bármelyik dolgozó lázítana, neked rendre kellene utasítanod. Szerinte mit tettél? Rémhírt terjesztettél, hogy a képviselők Szabó és Száraz Tímea dolgozókat el akarják űzni. Ha ez így lenne, akkor le kellett volna ülnöd az illetékes képviselővel és nem kacsákat blöffölni. A kolléganőd szerint a cselekedeted bumeráng volt, mert kilépett az aki sok mindent csinált helyetted. Kedves Zsuzsi! Neked ez az állás nemigazán jó. Csinos, fiatal, jogot végző nő vagy. Egy kicsit élned kellene! Ott van a gyermeked akivel többet kellene foglalkozni, törődni. Később nem bocsátod meg magadnak. Ez az állás hivatás és teljes embert kíván. Más után kellene nézned. Kedves Zsuzsi ma telefonon akartam ezt elmondani, de azt mondták, hogy szabadságon vagy. Segíteni akartam, mert az élettől talán többet érdemelsz. Ezek után pedig te döntesz, melyhez sok szerencsét kívánok.

Hajnal E. 2011.02.23. 10:30:48

@lári-fári69: Tisztelt Levélírók!
Korábbi írásomban kértem, hogy ne aszemélyekkel, hanem a problémákkal foglalkozzanak. Miután egyeseknek az e-mail címére írt levelemben ismét kértem ennek betartását, a válaszuk az volt, hogy minden probléma mögött személy van.

A kérésemet akként módosítom, hogy senkinek a magánéletével ne foglalkozzanak, mert az mindenkinek a legszentebb.

Amennyiben ez megismétlődik, úgy kérem a rendszergazdát a beíró törlésére.

HapsiTapsi 2011.02.23. 19:18:42

@lári-fári69: Ha Te ennyi mindent tudsz az önkormányzatokról, írd már meg nekem azt, hogy lehet-e 8 általánossal óvónő, mint valaki nálunk?

Mikus Csaba 2011.02.23. 20:31:03

@HapsiTapsi: Amennyiben ez igaz, valakinek nagyon felelősségre kéne valakit vonni!!!!!!!!!!!!!

HapsiTapsi 2011.02.26. 09:14:50

@Mikus Csaba: Szerinted létezik ilyen ennél az onkormányzatnál.Valamelyik képviselő de inkább a jegyző válaszolhatna erre.

lári-fári69 2011.02.26. 11:29:19

@HapsiTapsi: Kedves HapsiTapsi. A válaszom, nem. Nem lehet 8 általánossal óvónői feladatot ellátni. Sőt már csak főiskolai végzettséggel az újonnan belépőknél. Ha lálatok ilyen van akkor minősíti a helyi vezetést. Erre valóban Zsuzsi tudna válaszolni. Amit pedig a hivatalnál dolgozó ismerősöm mondott, elképesztő és nem akarom elhinni. Mégpedig az óvodában cukor és olaj árúsítást. Ezt megjelölés nélkül elmondtam a mi aljegyzőnknek. Azt a választ kaptam, szólítsátok fel Zsuzsit és Zolit az azonnali vizsgálatra. /Bár nem hiszem, hogy ők ezt nem olvassák/ Ha pedig 8 napon belül nem indítják el a belső vizsgálatot, akkor tegyetek feljelentést a rendőrségen vagy a megyei kormányhivatalnál. Arra viszont vigyázzatok, hogy valótlant ne állítsatok. Van az önkormányzatnak belső ellenőrzési feladata. Ha annak csak a fele igaz amit az ott dolgozó említ akkor a képviselő testületnek el kell indítani az azonnali vizsgálatot és fel kell függeszteni egy-két dolgozót. Persze csak akkor ha a gyanú alapos. Napirendre kell tűzni az ügyet a testületnek. A kósza hír sosem jó, mert lejáratjátok a hivatali dolgozókat és magatokat is. Számomra egyébként furcsa, hogy a blogban csak egy-két lakó ír, mintha a falu ki lenne halva. A falu sorsa fontos lehet mindenkinek. A képviselők pedig azért vannak, hogy tegyenek lépéseket a tisztánlátás érdekében. A választóknak ezt ígérték, akkor ne aludjanak. Szakítsanak a régi begyepesedett múltal.

lári-fári69 2011.02.26. 11:44:05

Elfelejtettem. Kolléganőtök mondta, hogy a hétfői napon senki a vezetők közül nem volt bent, még az alpolgármester sem. Ráadásul mint mondta nyújtott félfogadási nap volt. A képviselők közül kérte ezt valaki számon, hol van a jogi bizottság???
Egyébként a hibák megoldását keressétek, ne a munkatársatok kilétét. Legközelebb a most sütött tészta receptjét küldöm nektek engesztelésnek.

fradista10 2011.02.26. 15:17:27

@lári-fári69: Ezen nem szabad meglepődni!!!!Szentmártonkátán mindig igy volt mindenki a saját dolgával van elfoglalva.Skoda Ferit csak fényképről lehet megismerni!!A választások óta szerintem még nem volt a hivatalban, testületi ülésen kivül.A jogi bizottság ugyan már hol élünk. érdekli őket is!! Csak a szájukat jártatják és védik öket.észrevehetnék már.

lári-fári69 2011.02.26. 19:21:19

@fradista10: Kedves fradista. Feri alpolgármester. Ő csak akkor helyettesítheti Zolit ha az megbízza. Ha viszont nem értesítik, hogy senki nincs bent akkor honnan tudn?. A jogi bizottság meg jobb lenne ha Zsuzsi esetét a testület elé vinné és eltávolítanák, addig még nem késő. Sokkal határozottabb vezető kellene, aki maga is dolgozik és dolgoztat. Én például azért írok most, mert a munkahelyemen nem lehet levelezni pláne ivivezni. Kétlábbal rúgna ki a jegyző úr. Nálunk mindenkinek előre ütemezve van a szabadsága. Ha a polgármester, vagy jegyző úrnak máshol van dolga, akkor előre közli és gondoskodik a helyetteséről. Tehát macska hiányában nem cincognak az egerek. Tájékoztatásom szerint nálatok meg aranyos a Zsuzsi mert nem kéri számon a feladatot. Ráadásul gondoskodik a képviselők heti-kétheti összehívásáról, hogy kivonja magát a feladat, illetve a felelősség alól. Terjeszti a rémhíreket. Hogy Zoli miért nem lép? Talán ő is benne van a buliban? Remélem rövidesen kiderül. Sajnos csak pár ember ír, mint mondottam. Ébresztő!!!

UrbánV 2011.02.26. 20:41:28

kedves hozzászólók! Alapvető félreértések vannak a szerepek kapcsán. A polgármesteri hivatal jogi értelmű vezetője a jegyző, tehát a munkáltatói jogok gyakorlója, aki köztisztviselő és hatósági feladatokat is ellát. A polgármester a képviselő testület elnöke és egyszemélyi képviselője, feladatai jó részét származékosan kaphatja a testülettől és az ő felelőssége, hogy a testületi döntések tartalmilag megvalósuljanak.
Az alpolgármester egy egyszerű funkciót lát el, helyettesíti a polgármestert, amikor az szükséges.
Mindezek alapján a képviselő testületen azt lehet számon kérni, amiért felel, vagyis a döntések meghozatalát. Az a felelősségünk, hogy a közügyeket megjelenítsük, felszólaljunk, döntéseket hozzunk. A döntéshozatal ezzel a testülettel hatalmas lendületet kapott. Elhihetik nekem, hogy ez tempó, mert két államtitkár mellett ülök a minisztériumban és egy egyszerű levelet sem tudnak kiadni 5-6 további aláírás nélkül, ami kb. 3 hét. Amivel én is szembesülök, az az a probléma, hogy a döntéseink megvalósulnak-e. Nem könnyű feladat ez, mert a személyi és pénzügyi kihatású döntések nehezek. De volt e korábban olyan testület, aki vizsgálta a hivatal működési költségének gazdaságosságát, a települési intézmények gazdálkodását, az elmaradt adókat, az árkok állapotát? Hogyan lehetséges az, hogy 20 év alatt Szentmártonkáta indult a legkevesebb pályázaton az egész térségben? Mi elindítottunk 6-7 új pályázatot, és hallgatólagos döntés van arról, hogy a 90-100% támogatású pályázatokat a céltól függetlenül megpályázzuk. A testület 9 tagú, tehát a döntések nem tudnak egy személyhez kötődően megjelenni. Véletlenül sem szabad azt gondolni, hogy ezeket a lépéseket az újraválasztott polgármester indította, legtöbb esetben passzív támogatását élvezzük. Ennyit a testületről, lássuk a többi szerepkört. Jogos a felháborodás azon, hogy a hivatal működése gyakran akadozik. Az elmúlt évek testületei nem igazán figyeltek a hivatal rendjére, ezért fellazult a rend. Mindenkinek megvan az éves szabadsága, amit azonban szabadságolási tervbe kell foglalni. Amikor a polgármester nem jön be, vagy napközben elmegy, nincs olyan felettese, aki firtathatja, mivel tölti az idejét. A jogi bizottságnak nem feladata, hogy állandó megfigyelés alatt tartsa a polgármester mozgását. A polgármester felettese a választó, ő számon kérheti és minősítheti a munkáját a választások alkalmával. Ez tavaly megtörtént, a többség kifejezte elégedettségét....
A jegyző felelőssége a leginkább kézzelfogható, mivel köztisztviselő és vezetője a hivatalnak. Ez a szerepkör nem csak arról szól, hogy jogi dokumentumokat kell elkészíteni, a jegyző főnök és hatósági személy is, ami igazán határozott, szilárd hozzáállást követel meg. Jópár ügyben egyedül intézkedik, a testület nélkül (pl adóügyek). Sajnos hasonló kritikát mondhatunk az intézményvezetőkről is. Egy intézmény vezetése a magasabb fizetés mellett kemény terhet is jelent, mert az alkalmatlan beosztottakat ki kell tudni szűrni és eltávolítani, a visszaéléseket, hanyagságokat meg kell állítani.
Nagyon fontos mindenkinek azt belátnia, nem bosszúhadjárat, leszámolás vagy bármi hasonló zajlik, hanem végre megrázzuk magunkat és elvárásokat támasztunk. Szentmártonkátán hosszú évekig be volt dobva a gyeplő, ezért most hirtelen nagyot kell rántani rajta.

crosslink 2011.02.28. 09:18:09

@lári-fári69: Hát ha tényleg úgy volt az óvodában mint ahogy hallotta, javaslom ne habozzon,tegyen feljelentést a rendőrségen.Majd ők kinyomozzák mi is történt ott.Ha esetleg kiderülne, hogy még sem történt semmi törvénytelen, akkor legalább belehet perelni rágalmazásért a hír elterjesztőjét. Legalább kiderül hogy ki keveri a szart Szentmártonkátán....Ha viszont történt akkor a törvény majd lesújt az elkövetőre.De mindenképp tiszta víz kerül a pohárba!

HapsiTapsi 2011.02.28. 15:22:16

@crosslink: szerintem is ez a megoldás.Ha én az ovodában dolgoznék akkor már régesrég feljelentést tettem volna rágalmazásért,hitelrontásért,becsületsértésért.

HapsiTapsi 2011.02.28. 15:31:32

@UrbánV: Gondolom a gyeplő rángatás miatt megy a prüszkolés a dolgozók részéről,de a lényeg az hogyszerintem igazad van.A rengeteg potya utas miatt drágább a vonatjegy is.

crosslink 2011.02.28. 15:41:37

Örömmel láttam, hogy elindult az építkezés a volt búcsútéren.Remélem mielőbb megnyílik a bolt a falu lakosságának örömére.

oki13 2011.02.28. 20:04:49

@lári-fári69: Kedves lári-fári69! Más néven Hajnal Ernő!!

Maga mindenkit hülyének néz?Nem csak saját magát járatja le,de ezt a blogot és ezzel együtt a helyi Fideszt is.Nem véletlen,hogy csak 3-4 ember ír erre a blogra.

Hajnal E. 2011.03.01. 07:39:41

@oki13: Értesítést kaptam, hogy megszólítottak!

A kesztyűt nem veszem fel, mert egy jellemtelen, senkiházi állnév mögé bújó tette. Az írásomról annyit, hogy mindig adtam és adom a nevem, akkor is ha egyes személyeknek nem tetszik. Mint korábban írtam, nem a személyekkel, hanem a hibák orvoslásával kellene foglalkozni.

Várom a vádaskodó jelentkezését. Egyébként úgyis kibújik a szög a zsákból.

fradista10 2011.03.01. 14:18:07

@oki13: Kedves Oki!! nem értem?Van aki több néven ir és egy ugyanaz a személy??

Mikus Csaba 2011.03.01. 15:18:31

Megint dedó szinten járnak. A két hozzászóló, két különböző embert takar, egy férfit és egy nőt. Kedves oki13, most találgathat hogy ki kicsoda!

crosslink 2011.03.01. 15:26:30

@fradista10: Ugye József jól érzem az iróniát a szavaiban?:-)))

fradista10 2011.03.01. 15:47:24

@crosslink: Megharagudna ha ki irnám a kedves nevét?????

lári-fári69 2011.03.02. 17:27:53

@oki13: Kedves oki. Elmondom neked, hogy Hajnal Ernőt különösebben nem ismerem és a fidesznek sem vagyok tagja. A politika nem az én énemhez tartozó. Egyébként a honlapotokról, mondom ezt mert szerintem te ott dolgozol, látom, hogy nem képviselő. Érdeklődésemre válaszolva közölték, hogy bizottságba delegálták. Tehát sem nem ismerősöm, sem nem rokonom. Amit tettél az alaptalan gyanúsítás és én tennék ellene. oki, miért beszélnek az óvodások szülei és egyes képviselők, nemcsak fideszesek az óvodában történt cukor és étolaj árusításról. Ti is vásároltatok belőle, nem állítottam, hogy fizetés nélkül. A tiszta közélet nálunk mást jelent. Persze ha Szentmártonkáta lakosságának ez a kusza szövevényes rend a jó, akkor legyen. Mindenesetre a zavarosban lehet halászni. Szerettem volna a nevemet kiírni, de ti bosszút állnátok a tájékoztatómon. Szívesen venném ha kiírnád a neved, vállalnád az írásodat. Egyébként anélkül nemcsak Hajnal Jenő, hanem mindenki hülyének néz.

oki13 2011.03.06. 17:25:28

Üdv mindenkinek!

Vártam egy kicsit hátha letisztul a kép,alábbhagynak a pletyka szinten való vádaskodások.Köszönöm Povázson László Képviselőnek,hogy 1-2 témában tiszta vizet öntött a pohárba.Mikus Csabának válaszolva amit írtam az biztos. Tudom ki kicsoda.
lári-fári69 annyira megzavarodott,hogy a nevét is elírta.Hajnal Ernő és nem Hajnal Jenő!Ezt még a hülye is tudja.
De térjünk rá az építő munkára és ne fecséreljük el energiánkat lári-fárikra. Megszületett a falu költségvetése. Sajnos spórolni kell minden téren,munkahelyeket kell megszüntetni,pénzt átcsoportosítani,de ami a legfontosabb új bevételi forrásokat felkutatni.
Szerencsére 5 Fidesz által támogatott képviselő van a testületben,akik felajánlották tiszteletdíjukat a község javára.Remélem e nemes célból a másik 3 képviselő sem marad ki.Ez éves szinten 10 millió ft-ot jelent. Viszont szeretném megkérni Urbán Viktor képviselő urat,hogy az általa említett 6-7 pályázatot tegye fel a blogba ,hogy látható legyen,és írja mellé ki készítette,mert a pályázat író már elment.

crosslink 2011.03.06. 20:51:45

@oki13: Egy-két dolgot azért még mindig nem értek, ha olyan szarban van a falu, hogy munkahelyeket kell bezárni, akkor pl miért kellett a focicsapatnak többszázezres támogatást adni.A másik ,ha képviselők lemondanak a képviselői tiszteletdíjukról(bár kétlem, hogy ezt mind az összes megteszi, sőt szerintem még az 5 fideszesből se mind...)akkor minek kellett egyáltalán megszavazni maguknak???Azért ,hogy elmondhassák magukról hogy ők bizony mekkora hazafik???Nem értek a pénzügyi dolgokhoz, de szerintem a tiszteletdíj kifizetésének vannak adóügyi vonzatai ...és az így bukta a falunak...
a pályázatokkal kapcsolatban nem lennék meglepődve, ha azokat a györgyei polgármester írta...

UrbánV 2011.03.06. 22:43:58

kedves oki13, a pályázati döntéseket, mivel fontosnak tartom őket, már hetek óta kitettem önálló bejegyzésbe. Egyetlen komment sem érkezett, de reménykedem, hogy a látogatók végigolvasták. Sajnos a hozzászólók csak a személyeskedésig jutnak. Az én -szólásszabadság nevében hozott - döntésem volt, hogy az álneves hozzászólást lehetővé tettem, ezzel azonban sokan visszaélnek. Titkot sejtetve írják, hogy a györgyei polgármester a pályázatíró. Varró István Tápiógyörgyén nagy tapasztalatot gyűjtött össze a LEADER pályázatok kapcsán, a testületnek pedig az a célja, hogy minél több nyertes pályázatunk legyen.

crosslink 2011.03.08. 18:45:16

@oki13: Kedves Oki, segítsen nekem legyen szíves, hol lehet olvasni , hogy a képviselők lemondtak a tiszteletdíjukról?Mert én sehol nem találok ilyet.

UrbánV 2011.03.08. 22:19:59

Kedves Crosslink, amint megvannak a célok és a felhasználás formája, közzé fogjuk tenni. A korábbi általános lemondásoktól abban fog különbözni, hogy követni is tudjuk, hogyan hasznosul. Kitüntető érdeklődésére tekintettel átlátogattam Lesti Berci blogjába is, sajnos ott sem találtam a lemondásról információkat, de ami még inkább meglepett, ott nem láttam nyomát Crosslink példás utánajárásának...

crosslink 2011.03.09. 10:24:27

@UrbánV: Hát kiskomám ott keresheti...Ha voltak olyan hülyék, hogy megszavazták a tiszteletdíjat, ne csodálkozzanak , hogy fel is fogják azt venni egyes képviselők!És ezalatt értem a fideszeseket is...Van itt pénz kérem szépen...

wolfpadre 2011.03.09. 10:24:52

Üdv mindenkinek!Hát jó,hogy megszületett ez a blog,de azt is látom,hogy elég sok a személyeskedés! És azt is észre vettem,hogy még egy-két képviselő is osztja a kommentezőket!Inkább szerintem is,a falu dolgairól kellene beszélni,mert ahogy látom,nagyjából csak a "lábas körül"lévő egyének érdekei érvényesülnek!Munkahely, utak, világítás, stb!Talán ezekre kellene jobban koncentrálni,mint a környező falukban is,és akkor lehetne fejlődésről beszélni!Itt van pl.a súly adó és a település fejlesztési adó.Abból mit is építenek,szépítenek, befektetnek a tisztelt önkormányzatnál?igaz fizetjük a súlyadót,de az utak olyanok lesznek lassan,mint a Góbi sivatagban!Igaz ott a homok nem rázza szét a futóműveket!A település fejlesztési adóból meg esetleg szépíteni lehetne a falunkat,de még a XXI.sz.-ban vannak olyan (nem csak külterületen lévő)utcák,ahol még közvilágítás sincs!Igaz a külterületen lévő lakóingatlanokban lakó emberek is ugyan úgy fizetik az adót,mint a belterületen élők,de ha valaki a Vidámparkba vágyik,csak a vasúton túlra kell ellátogatnia kocsival,biciklivel,rollerral,stb. és olyan élményben lesz része,amilyet a vidámparkban sem talál!A közvilágításra meg egyik évben azt mondta a polgármester úr,hogy sokba kerül elhelyezni az oszlopokra a világítótesteket!(?????)És?Aki fizeti az adót,akkor az csak fizet,de egyáltalán nem kap érte semmit!?Ha a boltba bemész,a pénzedért adnak azért valamit,még ha nem is sokat!Semmi látszatja nincs a képviselő váltásnak!!!Ugyan az van most is,mint évekkel ezelőtt!Semmi sem változik,csak a saját malmukra hajtja mindenki a vizet!A Tisztelt lakosok meg gondoljanak amit akarnak!

crosslink 2011.03.09. 10:25:12

@UrbánV: most nem tudom, én vagyok kitiltva, vagy csak az oldal nem működik...

UrbánV 2011.03.09. 10:35:31

@crosslink: én nem csodálkozom, ha felveszik, sőt, azt mondom bármelyik képviselőnek maga joga, hogy döntsön a tiszteletdíja sorsáról. Én biztosan nem fogom firtatni a Lesti blogban álnéven ezt a kérdést. Előző válaszából nyilvánvaló minden olvasó számára, hogy Ön csak itt -hívjuk így- a Fidesz blogban kifogásolja ezt, sőt részlehajlásában odáig megy, hogy a Fideszesek a hibásak azért is, ha a másik három képviselő is felveszi a díjat. A jövőben változni fog a blog működése, erről mindenki tájékozódhat a főoldalon.
süti beállítások módosítása